Obezitatea la volan. Cum te pot omorî kilogramele în plus

Grăsimea corporală influențează enorm felul în care corpul reacţionează în cazul unui accident rutier. Astel, în cazul în care maşina se loveşte de un obstacol, chiar şi la viteze scăzute, corpul persoanei obeze este împins în faţă cu mai multă putere decât în cazul unei persoane cu greutate normală. Apare riscul crescut de vătămare fizică, hemoragie internă şi lovituri fatale la nivelul creierului.

Un  studiu al oamenilor de ştiinţă americani de la Universitatea West Virginia arată că  persoanele supraponderale riscă să aibă mai mult de suferit în urma coliziunii cu alt autoturism decât o persoană cu greutate şi indice de masă corporală (IMC) normale, scrie csid.ro

Studiul s-a bazat pe datele obținute din centrele infotrafic din Statele Unite. Concluziile arată că persoanele încadrate în gradul 3 de obezitate (egal sau peste 40) prezintă un risc cu 80% mai mare de a deceda în urma unui accident rutier. Persoanele care se încadrează în clasa 2 (IMC între 35-40 kg/m2)  prezintă cun risc cu 50%. Subiecţii din categoria 1 (30 - 34,9 kg/m2) au cu 20% mai multe şanse să moară în urma coliziunii dintre autoturisme.

Există și o diferență între sexe. Femeile obeze sunt mai predispuse riscului de deces într-un accident de maşină spre deosebire de bărbaţii cu greutate crescută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel