Obama vrea impozitarea bogaților Americii la nivelul clasei de mijloc

Barack Obama
Barack Obama

Republicanii au afirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, că proiectul preşedintelui Barack Obama de a majora impozitele pentru milionarii americani va provoca o 'luptă de clasă', notează AFP. Casa Albă va încerca să impună persoanelor cu venituri mai mari de un milion de dolari pe an să plătească taxe similare cu cele aplicate clasei de mijloc.

Luni, preşedintele urmează să confirme, într-un discurs ţinut la Casa Albă, intenţia sa de a creşte impozitul pe veniturile milionarilor într-o proporţie egală cu cea a claselor de mijloc. Discursul a fost numit "Regula Buffet", după numele celui care a sugerat-o, multimilionarul Warren Buffet care a mărturisit recent că plăteşte un impozit mai mic decât secretara sa.

"Dacă el se simte vinovat, n-are decât să trimită un cec", a afirmat duminică liderul minorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune NBC. 'Noi nu vrem să imobilizăm economia prin majorarea impozitelor', a adăugat el.

În opinia senatorului Lindsey Graham, republican din statul Carolina de Nord, "Regula Buffett" este mai degrabă un gest politic al preşedintelui Obama. Majorarea impozitului pentru milionari va aduce un minim de venituri la Trezorerie pentru plata datoriei, a afirmat el la postul de televiziune CNN. "Codul impozitelor nu trebuie reformat decât pentru a crea locuri de muncă. Când taxezi unu la sută din economie, asta se cheamă luptă de clasă", a adăugat el.

Impozitarea milionarilor ar afecta numai 0,3 la sută dintre contribuabili, cu alte cuvinte mai puţin de 450.000 din cele 144 de milioane declaraţii înregistrate în 2010, potrivit New York Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel