Obama: Talibanii par interesaţi de o soluţie politică în Afganistan

barack obama
barack obama

Talibanii par să manifeste interes pentru o soluţie politică în Afganistan, a afirmat joi preşedintele Barack Obama, la o zi după ce a anunţatObama a mers la baza militară Fort Drum, din nord-vestul statului New York pentru a se întâlni cu militari reveniţi din Afganistan şi pentru a le aduce un omagiu. „Graţie activităţii voastre remarcabile, am putut forma 100.000 de militari afgani suplimentari care să poată continua lupta. Graţie a ceea ce aţi făcut voi, regiuni precum Kandaharul sunt mai sigure (...) graţie vouă, noi îi atacăm pe talibani, nu talibanii pe noi“, a declarat preşedintele, potrivit Mediafax.

"Şi graţie vouă, există semne care arată că talibanii ar putea manifesta interes pentru o soluţie politică, care va fi foarte importantă la final pentru stabilizarea acestei ţări", a adăugat Obama.

Anunţând, miercuri seara, retragerea a 33.000 de militari din Afganistan (dintr-un total de 99.000) până în vara lui 2012, preşedintele american a dat asigurări că "are motive să creadă că sunt posibile progrese" către o soluţie politică şi negociată vizând încetarea insurgenţei în această ţară.

Anterior, secretarul de stat Hillary Clinton a afirmat în Senat că intrarea în "contact foarte preliminar" cu talibanii este un element cheie al unei tentative necesare, deşi neplăcută, de a găsi o soluţie politică în Afganistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel