Obama: SUA sunt dispuse să ajute UE în rezolvarea crizei datoriilor

obama
obama

Economia Statelor Unite suferă din cauza crizei euro. Deși s-a plâns de acest lucru la summitul de la Casa Albă cu liderii europeni, președintele american Barack Obama are încredere că Bruxelles-ul va găsi cât mai curând ieșirea din criză.

Problemele Europei afectează toată economia mondială, și-a început liderul de la Casa Albă discursul. El a adăugat că America se confruntă cu mari neajunsuri din această cauză și că planurile de salvare trebuie să fie puse în practică imediat, informează B1.

“Dacă Europa are probleme atunci va fi foarte dificil și pentru noi să creăm locuri de muncă aici, pentru că sunt atâtea servicii și produse pe care le îndreptăm spre zona euro. Așadar, avem un mare interes în succesul acestor acțiuni și vom continua să muncim într-o manieră constructivă pentru a ieși din această situație”, a spus Obama.

La rândul lor, lideri europeni au recunoscut că Europa este într-o situație critică, dar au spus că redresarea nu este numai problema țărilor din UE.

“Nu e niciun secret că Europa trece printr-o perioadă dificilă. Ne confruntăm cu o criză de încredere cauzată de încetinirea globală a economiei. Uniunea a luat multe decizii importante în ultimele 18 luni, la care nici nu ne gândeam, în privința guvernării economice, a bugetelor și a programului de asistență financiară”, a adăugat președintele american.

Șeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a precizat însă că guvernele europene au făcut mari sacrificii pentru a-și echilibra bugetele și că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Obama, Barroso și Van Rompuy au discutat și despre programul nuclear al Iranului, reprimarea violentă a protestatarilor din Siria sau tensiunile din Balcani și Europa de est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel