Obama și Romney, a doua confruntare. Unde a gafat republicanul

dezbatere sua dc
dezbatere sua dc

Barack Obama și Mitt Romney au dus pentru a doua oară bătălia argumentelor directe, democratul recâștigând terenul pierdut în cadrul primei dezbateri cu contracandidatul republican.

Președintele american Barack Obama a obținut redresarea de care avea atâta nevoie, în cadrul celei de-a doua dezbateri prezidențiale disputate cu Mitt Romney. Democratul a ieșit învingător la sfârșitul unei seri presărate cu schimburi tăioase de replici, după cum arată și un sondaj realizat de CNN, în care 46% dintre respondenți îl văd câștigător pe Barack Obama, în timp ce 39% îl dau drept câștigător pe republican. Un moment tensionat a fost în minutul 90 al dezbaterii urmărite de zece milioane de americani,  în care cei doi candidați și-au aruncat unul altuia calificativul de minicinos. Cei doi s-au contrat pe tema taxelor și în această confruntare care a avut loc la Universitatea Hofstra din Long Island. Alte subiecte care au scos scântei au fost cele legate de energie electrică, drepturile femeilor, imigrațiile și Libia.

Cel mai devastator moment pentru  Mitt Romney, a venit atunci când republicanul și-a ratat atacul lansat democratului pe tema consulatului din Benghazi, unde ambasadorul Chris Stevens împreună cu alți cinci americani au fost uciși. Romney l-a acuzat pe Obama că după incidentul din Benghazi, președintele american se preocupa de călătorii în vederea strângerilor de fonduri. Democratul a considerat ”ofensatoare” afirmația lui Romney cum că președintele a acționat în  afara motivației politice, în privința uciderii ambasadorului american.

Preşedintele american l-a acuzat pe adversarul său republican, Mitt Romney, că vrea să îi favorizeze doar pe cei mai bogaţi dintre americani. "Guvernatorul Romney spune că are un program în cinci puncte. Nu are niciun program în cinci puncte. Programul său se reduce la un punct: să se asigure că cei mai bogaţi pot să joace după reguli diferite", a fost una dintre cele mai acide declarații ale lui Obama. În ultimele minute ale dezbaterii, spre ușurarea democraților, Obama a menționat și clipul secret, în care Mitt Romney numea 47% dintre alegători ”dependenți de guvern.” În prima dezbatere a celor doi președintele american nu a făcut nicio referire la acest moment care a adus o pată neagră pentru campania electorală a republicanului.

Ultima dezbatere consacrată politicii externe va avea loc luni la Boca Raton, în Florida. De atunci vor rămâne 15 zile până la scrutinul din șase noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel