Obama se implică în campanie și atacă. Democrații fac totul pentru a îl înfrânge pe Trump

Fostul preşedinte american Barack Obama a criticat Administrația Trump și a anunațat că va face campanie „pe cât de intens posibil” pentru Joe Biden, fostul său vicepremier, în confruntarea cu Donald Trump.

Obama a criticat răspunsul Administrației Trump la pandemia de COVID-19 și gestionarea crizei de către actualul președinte.

Într-un mesaj de felicitare difuzat sâmbătă după-amiază absolvenţilor reţelei de universităţi HBCU (Historically Black Colleges and Universities), Obama s-a referit şi la consecinţele pandemiei, potrivit Agerpres.

'Înainte de orice altceva, această pandemie a pus capăt pe deplin, în sfârşit, ideii că atât de mulţi dintre responsabilii noştri ştiu ce fac' a afirmat Obama. 'Mulţi dintre ei nici măcar nu încearcă să se prefacă că sunt responsabili', a continuat el.

Fostul preşedinte a subliniat de asemenea că actuala criză scoate la lumină inegalităţile cu care se confruntă persoanele de culoare, cu referire, fără a-l numi, la uciderea lui Ahmaud Arbery, un tânăr de 25 de ani, omorât la 23 februarie în timp ce făcea jogging într-un cartier din Brunswick, statul Georgia.

'O boală ca aceasta scoate în evidenţă inegalităţile implicite şi povara dusă istoric de comunităţile de culoare în această ţară', a spus Obama. 'Observăm acest lucru atunci când un bărbat de culoare face jogging şi oameni decid să-l oprească, să-l ia la întrebări şi să-l împuşte dacă nu se supune întrebărilor lor', a adăugat el.

Obama se implică în campania lui Biden



În cadru privat, într-o discuţie cu foşti colaboratori pe 8 mai, fostul preşedinte democrat a calificat mai explicit modul în care Trump gestionează epidemia drept 'dezastru haotic absolut', conform mass-media americane.

El a dat asigurări că va petrece 'atât timp cât va fi necesar făcând campanie pe cât de intens va fi posibil pentru Joe Biden', în favoarea căruia şi-a anunţat deja oficial sprijinul pe 14 aprilie într-un lung mesaj video.

Lui Donald Trump, care a vorbit săptămâna trecută despre o conspiraţie împotriva sa supranumită 'Obamagate', Barack Obama i-a răspuns pe Twitter cu un singur cuvânt: 'Votaţi'.

Barack şi Michelle Obama vor participa pe 6 iunie la altă ceremonie a absolvenţilor, intitulată 'Dear Class of 2020', împreună cu, printre alţii, cântăreaţa Lady Gaga şi activista pakistaneză Malala Yousafzai, laureată a Premiului Nobel pentru Pace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel