Obama, scos din sărite de Francois Hollande

Președintele american Barack Obama îi reproșează omologului Francois Hollande că oferă recompense în schimbul francezilor răpiți de jihadiști.

Înainte să declare război grupului ISIS, Barack Obama s-a întâlnit, în spatele ușilor închise, cu un grup de experți în politică externă și foști oficiali guvernamentali, iar ulterior i-a invitat la discuții pe mai mulți editorialiști din SUA.

Unii participanți au dezvăluit pentru New York Times cele mai importante subiecte discutate în întâlnirile ce au avut loc luni și miercuri.

Conform unuia dintre cei prezenți la întrevederea de luni, Obama "a notat că SUA nu plătește răscumpărare în schimbul teroriștilor, dar a remarcat cu iritare că președintele Francois Hollande spune că nici țara lui nu face asta, deși, în realitate, o face".

Liderul american a continuat prin a expune căteva dintre provocările întâmpinate în combaterea amenințării reprezentate de ISIS.

"El și-a exprimat frustrarea față de francezi pentru că plătesc recompense teroriștilor, a apreciat că teroriștii răpesc mai puțini americani pentru că SUA nu face asta (nu plătește recompense - n.r), s-a opus ideii unei separări a Kurdistanului de Irak și chiar a speculat cu privire la ce ar fi sfătuit grupul ISIS să facă, să țină America departe de războiul din regiune", scrie NYT.

Obama declară război, la 13 ani de la atentatele din 11 septembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel