Obama o laudă pe Merkel pentru "atitudinea curajoasă" în criza refugiaților

Președintele american Barack Obama a salutat ceea ce a numit "atitudinea curajoasă" a cancelarului german Angela Merkel și a germanilor în general în criza refugiaților, opinie exprimată într-un interviu pentru cotidianul Bild, conform Agerpres.

'Consider că în criza refugiaților atitudinea cancelarului Merkel, precum și cea a multor germani, a fost curajoasă', afirmă președintele american, apreciind totodată că Angela Merkel a dat dovadă de un 'adevărat leadership moral și politic'. 

'Germania nu ar trebui să ducă singură — sau împreună cu alte câteva state — toată greutatea (crizei refugiaților n.red.)', mai spune liderul de la Casa Albă, adăugând că 'recentul acord între Uniunea Europeană și Turcia este un pas către o repartiție mai justă a acestei responsabilități'.

Barak Obama va vizita duminică salonul industrial de la Hanovra, iar luni va participa la o 'reuniune informală' cu Angela Merkel, cu președintele francez Francois Hollande, precum și cu premierii britanic și italian, David Cameron și Matteo Renzi, pentru a aborda 'marile subiecte internaționale'.

În interviul acordat cotidianului Bild, Obama a mai declarat că sub conducerea Angelei Merkel angajamentul Germaniei a crescut pe scena internațională. Președintele american mai precizează că această țară joacă un rol tot mai semnificativ în politica mondială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel