Urmărește emisiunea live


Obama, la telefon către Angela Merkel: Criza din zona euro reprezintă o ameninţare semnificativă pentru economia Statelor Unite

obama_merkel
obama_merkel

Preşedintele american Barack Obama i-a telefonat vineri cancelarului german Angela Merkel pentru a discuta cu ea despre ultimele evoluţii în criza din zona euro, care pentru el reprezintă o ameninţare semnificativă pentru economia Statelor Unite.

„Preşedintele şi cancelarul au abordat chestiunea pregătirilor pentru summitul G20 de la Cannes, Franţa, şi au convenit să menţină contacte strânse înainte de reuniune“, a declarat Casa Alba într-un comunicat.

Preşedintele Obama a discutat deja prin telefon de mai multe ori cu lideri europeni despre criza europeană.

Barack Obama i-a telefonat luni preşedintelui francez Nicolas Sarkozy pentru a evoca criza datoriilor din Europa şi a-şi exprima "sprijinul deplin faţă de strategia definită" de cuplul franco-german pentru a încerca să o controleze, potrivit unui comunicat al preşedinţiei franceze, citat de AFP.

Preşedintele american a discutat de asemenea luni cu primul ministru britanic David Cameron, potrivit Casei Albe.

Discuţia dintre Barack Obama şi dna Merkel a intervenit în timp ce miniştrii de finanţe ai Grupului celor douăzeci principale ţări bogate şi emergente (G20) participă la o reuniune, vineri seară şi sâmbătă, la Paris în legătură cu criza din zona euro, epicentru al seismului ce zguduie economia mondială.

Liderii europeni au promis să vină pe 3 şi 4 noiembrie la summitul G20 de la Cannes, în sud-estul Franţei, cu răspunsuri "durabile, globale şi rapide" la criza lor. Ei trebuie să le prezinte la 23 octombrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel