Obama l-a sunat pe Hollande. Navele Mistral, oficial nu au intrat în discuții

Președintele Barack Obama a avut, vineri seară, o discuție telefonică cu omologul său francez, Francois Hollande, dar comunicatul Casei Albe care relatează subiectele conversației nu face nicio mențiune referitoare la navele Mistral pe care Franța urmează să i le trimită Rusiei.

"Președintele Obama a vorbit cu președintele Franței, Francois Hollande, despre situația din Ucraina. Președinții au subliniat că Rusia va suporta costuri adiționale semnificative dacă va continua comportamentul destabilizator și provocările. Președintele Barack Obama a salutat eforturile guvernului ucrainean de a unifica țara prin desfășurarea unor alegeri prezidențiale libere și drepte la data de 25 mai, care vor conduce inclusiv la o reformă constituțională. Cei doi lideri au discutat totodată despre situația din Nigeria și viitoarea conferință regională din 17 mai de la Paris care urmărește să îmbunătățească cooperarea și să combată amenințarea teroristă reprezentată de Boko Haram", se arată în comunicatul Casei Albe.

SUA și Franța au divergențe cu privire la navele Mistral pe care Parisul urmează să le trimită Rusiei în baza unui contract încheiat în 2011.

Ministrul de Externe al Franței, Laurent Fabius, s-a deplasat săptămâna aceasta la Washington, ocazie cu care șeful diplomației americane, John Kerry, a reiterat opoziția SUA față de afacerea franco-rusă care va aduce 1,6 miliarde de dolari la bugetul Franței.

SUA și o parte a aliaților săi susțin că Vestul nu trebuie să vândă Rusiei capabilități militare care să augmenteze forța țării conduse de Vladimir Putin. 

Presiunile SUA asupra Franței s-au întețit odată cu izbucnirea crizei ucrainene.

Citește și: Afacerea franco-rusă de 1,6 miliarde de dolari care încinge Marea Neagră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel