Obama: Iranul poate produce bomba nucleară într-un an

obama
obama

Statele Unite ale Americii estimează că Iranul este la un an distanță de a produce bomba nucleară, a declarat președintele Barack Obama, sâmbătă, într-un interviu acordat agenției Associated Press.

"Presupunerile noastre sunt că ar putea fi produsă într-un an sau ceva mai mult, și, de fapt, estimările astea sunt mai conservatoare decât cele ale serviciilor de informații israeliene", a spus Obama, răspunzând unei întrebări despre cât timp i-ar trebui Iranului să construiască bomba atomică.

Obama crede că alegerea lui Hassan Rouhani în fruntea Teheranului este un prilej bun pentru oficialii americani să ajungă la o înțelegere cu omologii iraniei pe tema programului nuclear al Iranului.

Declarația președintelui american vine la scurt timp după convorbirea telefonică istorică cu Rouhani, prima din 1979, atunci când Jimmy Carter a vorbit la telefon cu Mohammed Reza Pahlavi.

Cel mai mare critic al programului nuclear al Iranului este Israelul. Chiar dacă Rouhani și-a arătat disponibilitatea la dialog cu partenerii internaționali, premierul israelian Benjamin Netanyahu a atras atenția că lumea nu trebuie să se lase păcălită de retorica liderului de la Teheran.

"Cred că poziția lui Rouhani poate fi explicată prin faptul că-și dorește ca Iranul să-și îmbunătățească relațiile cu restul lumii", a mai spus Obama în interviul acordat AP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel