Obama, în continuare favorit pentru al doilea mandat

barack-obama-200
barack-obama-200

Preşedintele Barack Obama îl devansează uşor pe rivalul său republican Mitt Romney în statele-cheie care ar putea determina rezultatul alegerilor prezidenţiale de la 6 noiembrie, potrivit unui nou sondaj de opinie publicat duminică.

[caption id="attachment_219485" align="alignleft" width="276"] photo:Mediafax[/caption]

Cu patru luni înaintea alegerilor prezidențiale din SUA, actualul președinte Barack Obama continuă să conducă în sondaje, potrivit postului de televiziune CNN. Principalul său contracandidat, republicanul Mitt Romney, se află pe o pantă descendentă.Ancheta USA Today/Gallup îl plasează pe Obama în frunte, cu 47% din intenţiile de vot, în timp ce Romney este creditat cu 45% de către alegătorii din aceste state.

Statele incluse în acest sondaj sunt Colorado, Florida, Iowa, Michigan, Nevada, New Hampshire, New Mexico, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Virginia şi Wisconsin.În restul ţării, Barack Obama este creditat cu 48% din intenţiile de vot, în timp ce adversarul său republican este creditat cu 44% din voturi, potrivit anchetei. Se pare că americanii cred că Romney ar acționa mai mult în favoarea bogaților și n-ar avea soluții pentru salvarea economiei.

Sondajul, în cadrul căruia au fost intervievaţi 2.404 alegători înscrişi pe liste, a fost realizat în perioada 22-29 iunie şi are o marjă de eroare a eşantionării sale de plus sau minus patru puncte procentuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel