Obama: Eforturile împotriva SI se intensifică

Luni, președintele american Barack Obama, a declarat că SUA și aliații lor au lovit gruparea Statul Islamic "mai puternic ca niciodată" în Irak și Siria. Acesta a declarat că progresele trebuie să fie "mai rapide", scrie Agerpres.

Obama a spus că aceasta continuă să fie o luptă dificilă pentru că jihadiștii folosesc oameni, femei și copii fără apărare drept scuturi umane.

Barack Obama anunță că ministrul americam al apărării Ashton Carter se va deplasa lui de luni în Orientul Mijlociu pentru a lucra cu partenerii coaliției în vederea obținerii de mai multe contribuții militare. Anunțul a fost făcut la opt zile după discursul solem rostit la Biroul Oval de către președintele SUA.

"SI a pierdut mii de kilometri pătrați din teritoriile pe care le controlează în Siria (...) În numeroase locuri, ei și-au pierdut libertatea de acțiune deoarece știu că dacă își adună forțele, îi vom elimina (...) Din vară, SI nu a reușit o singură operațiune de anvergură, fie în Irak sau Siria", a adăugat el. "Totuși, suntem conștienți de faptul că progresele trebuie să fie mai rapide", a adăugat liderul de la Casa Albă, subliniind că numeroși irakieni și sirieni trăiesc sub regimul 'terorii', scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel