Obama cere noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru "agresiunea" din Ucraina

Președintele Barack Obama a cerut miercuri în fața Adunării Generale a ONU o înăsprire a sancțiunilor împotriva Rusiei ca urmare a acțiunilor acesteia în Ucraina prin care a sfidat "ordinea mondială postbelică", dar el a întins totuși o mână Moscovei chemând-o să aleagă "drumul diplomației și al păcii" în criza ucraineană, transmit agențiile AFP și EFE.

"Agresiunea rusă în Europa amintește de o epocă în care marile națiuni le călcau în picioare pe cele mici pentru a-și vedea împlinite ambițiile teritoriale", a subliniat liderul american în discursul susținut în prezența oficialilor din statele membre ONU, printre care s-a numărat și ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

"Acțiunile Rusiei în Ucraina sfidează ordinea mondială postbelică", a continuat Obama referindu-se la anexarea Crimeii și la sprijinul oferit de Moscova insurgenților separatiști din estul Ucrainei. El a asigurat că Statele Unite vor continua să "impună costuri" Rusiei și a cerut celorlalte țări să se alăture acestui demers, menționând totuși că "un alt drum este posibil, drumul diplomației și al păcii", iar "dacă Rusia urmează acest drum sancțiunile vor fi ridicate".

Liderul de la Casa Albă și-a exprimat speranța că Rusia va depune eforturi pentru soluționarea crizei ucrainene, el amintind de buna cooperare dintre Washington și Moscova în chestiuni precum reducerea stocurilor de arme nucleare sau distrugerea arsenalului chimic sirian. "Este genul de cooperare pe care suntem pregătiți să-l reluăm dacă Rusia își schimbă atitudinea", a punctat Obama.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel