Obama avertizează Rusia: O intervenție militară în Ucraina are un cost

obama atacam siria
obama atacam siria

Președintele Barack Obama avertizează Rusia că o intervenție miitară a trupelor rusești în Ucraina va avea "un cost", după ce Ucraina a denunțat confiscarea de către Moscova a două aeroporturi din Crimeea și încălcarea spațiului aerian.

Într-o conferință de presă susținută la Casa Albă, Obama a spus că "orice încălcare a suveranității Ucrainei și a integrității sale teritoriale ar fi profund destabilizatoare, ceea ce nu este în interesele Ucrainei, Rusiei sau Europei", conform BBC.

"Ar însemna o imixtiune gravă în probleme care trebuie rezolvate de poporul ucrainean. Ar fi o încălcare clară a angajamentului Rusiei de a respecta suveranitatea și granițele Ucrainei - și a legilor internaționale", a mai declarat Obama.

"La doar câteva zile de la începerea Jocurilor Olimpice, ar atrage condamnarea de către state de pe tot globul. Și, într-adevăr, SUA vor sprijini comunitatea internațională în a afirma că vor exista costuri pentru orice intervenție militară în Ucraina", a mai declarat președintele SUA, fără să precizeze care ar fi răspunsul Washingtonului într-un asemenea scenariu.

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, a făcut apel, vineri, pentru "dialog politic", în contextul actualelor tensiuni din Crimeea, subliniind necesitatea respectării "integrităţii teritoriale" a Ucrainei.

La rândul său, cancelarul german Angela Merkel a făcut apel pentru evitarea "a tot ceea ce ar putea contribui la agravarea situaţiei" din Ucraina şi pentru "reţinere" în Crimeea, într-o discuţie telefonică purtată cu preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului german.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel