Obama, apel la mobilizare: denunţă 'politica fricii' a lui Trump

Scutaru Cristina / 09 sep 2018 / 00:03 Salveaza PDF Comentarii
Obama
Descriere foto: Obama

Barack Obama a lansat un apel, în California, la mobilizare pentru a schimba majoritatea în Congres, denunţând 'politica fricii' a lui Donald Trump, al cărui nume însă nu l-a pronunţat, relatează AFP.

'Suntem într-un moment dificil', a declarat Barack Obama la Anaheim, în comitatul Orange, fief tradiţional republican într-un stat majoritar democrat.

'Este un moment important al istoriei noastre, avem ocazia să redăm puţină demnitate vieţii noastre politice', a adăugat el, în perspectiva alegerilor de la jumătatea mandatului când democraţii speră să reia controlul Camerei Reprezentanţilor.

'Dacă nu răspundem prezent, lucrurile se pot înrăutăţi', a avertizat fostul preşedinte democrat, în vârstă de 57 de ani, îndemnând alegătorii să trimită un semnal clar şi să pună capăt unui 'ciclu de furie şi diviziune'. 'Cea mai mare ameninţare pentru democraţia noastră nu o reprezintă un individ (...), este nepăsarea, indiferenţa', a subliniat el. Această intervenţie scurtă şi sobră, în cursul căreia şi-a adus sprijinul candidaţilor locali, a contrastat cu discursul înflăcărat pe care l-a ţinut cu o zi înainte în Illinois.

Răspuns ironic

La Chicago, Barack Obama l-a atacat direct pe omul de afaceri, trecând peste reţinerea manifestată până în prezent, dar şi peste o tradiţie americană potrivit căreia un fost preşedinte nu îşi critică succesorul. Aflat într-o vizită în Dakota de Nord, Donald Trump i-a răspuns ironic. 'Îmi pare rău, m-am uitat, dar am adormit', a spus el, stârnind râsul, după care l-a acuzat pe democrat că îşi atribuie meritele 'lucrurilor incredibile care se petrec în ţară în acest moment'.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23