Obama, acuzat de "lipsă de leadership"

barack-obama-13
barack-obama-13

Președintele american, Barack Obama, este acuzat de adversarul său republican, Mitt Romney, că arată "lipsă de leadership" după ce votul de veto al Rusiei s-a opus unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU privind situația din Siria.

Rusia şi China au opus un vot de veto joi la ONU a unei rezoluţii occidentale prin care ameninţă regimul sirian al lui Bashar al-Assad cu sancţiuni. Acesta este cel de al treilea dublu vot de veto ruso-chinez faţă de încercările ONU de a exercita presiuni asupra Damascului de la începutul conflictului din Siria, în urmă cu 16 luni.

Casa Albă şi-a exprimat frustarea în urma acestui vot, subliniind că Rusia şi China s-au plasat de "partea rea a istoriei" blocând rezoluţia şi promiţând că va acţiona de-acum "în afara" cadrului instenţei în acest dosar.

Adversarul republican al preşedintelui american Barack Obama în alegerile prezidenţiale de la 6 noiembrie a aruncat o parte a responsabilităţii asupra administraţiei democrate căreia, în opinia sa, îi lipseşte capacitatea de a impune o direcţie.

"Votul de veto rus arată încă o dată politica găunoasă şi ratată a preşedintelui Obama în privinţa Rusiei şi lipsa sa leadership faţă de Siria", a declarat Romney. În continuare, al a spus căObama a "făcut concesii largi Rusiei cu privire la scutul antirachetă şi armamentul nuclear, însă a primit prea puţin în schimb, în afară de obstrucţionare şi agresivitate" din partea Moscovei.

Acuzația liderului republican vine după ce marți Obama a spus despre el că nu are un plan pentru consolidarea clasei de mijloc americane, spre deosebire de el. Președintele american a declarat că Romney își arată apropierea față de "gulerele albastre", în Iowa, stat cheie pentru alegerile prezidenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel