Obama a "mutat" Hawaii-ul în Asia - VIDEO

Barack Obama
Barack Obama

Barack Obama, președintele Statelor Unite, a gafat în timpul unei conferințe de presă și a pus Hawaii-ul pe continentul asiatic. Deși el este născut acolo, se pare că a uitat de unde a plecat. Este greu de asemănat peisajul tipic hawaiian cu multitudinea de popoare din Asia, dar poate fi de înțeles, având în vedere faptul că el se afla la summit-ul de Cooperare

Autor: Răzvan Băltărețu

“La întâlnirile cu liderii lumii, ceea ce e surprinzător, fie că este în Europa sau aici, în Asia, genurile de reforme și schimbări fundamentale [...] sunt mai importante decât am avea nevoie pentru a ne pune lucrurile în ordine”, a declarat Obama. Poate găsi o scuză pentru greșeala lui și în faptul că Hawaii este relativ nou ca stat, fiind declarat astfel abia în 1959.

Geografic, Hawaii este un lanț de insule care face parte din Polinezia, astfel că aparține neapărat de America de Nord, dar nu este nici parte din Asia. Însă, politic, Congresul a acordat o stea, pe steagul SUA, acestui loc exotic, astfel că, indiferent de alte circumstanțe, este parte din Statele Unite.

Totodată, Hawaii este locul de naștere al președintelui, amănunt pe care Obama l-a folosit în timpul campaniei sale electorale din 2009. Atunci a fost acuzat că nu ar fi născut pe teritoriul SUA, astfel că a doua zi acesta și-a dovedit rădăcinile americane.

Sursa: Fox News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel