Obama a făcut dreptate victimelor atentatului din 11 martie 2004, susţin socialiştii spanioli

Socialiștii spanioli salută știrea morții lui Osama bin Laden și susțin că Obama a făcut astfel dreptate victimelor atentatelor din Madrid din 11 martie 2004. Cu toate acestea, PSOE a beneficiat de pe urma atentatului, căci a fost evenimentul care a schimbat alegerile din 2004 și l-a adus la putere pe președintele organizației, Jose Luis Rodriguez Zapatero.

„Chiar dacă este vorba despre un asasinat, în acest caz este o veste bună, pentru că a pierit liderul simbolic al terorismului internațional islamist, șeful Al Qaeda, capul celei mai periculoase organizații teroriste din lume”, susțin socialiștii spanioli. „Obama nu a făcut dreptate numai miilor de persoane care au murit în atentatele din 11 septembrie 2001, ci și victimelor atentatului din 11 martie 2004 din apropierea gării Atocha din Madrid, dar și victimelor celorlalte atentate din Londra, Maroc, Pakistan, Afganistan, etc”, au mai adăugat reprezentanții PSOE.

Popularii spanioli s-au abținut de la declarații pe această temă. Se pare că și-au învățat lecția încă din 2004, când au pierdut alegerile pentru că opinia publică a făcut legătura între atentatul din 11 martie și implicarea Spaniei alături de SUA în războiul din Afganistan. Mai mult, PP a mai făcut o serie de greșeli în gestiunea crizei din 2004, printre care cea mai importantă este reacția impulsivă de a arăta cu degetul înspre gruparea teroristă ETA, iar la numai câteva ore atentatul a fost revendicat de Al Qaeda. Atentatul a avut loc cu numai câteva zile înainte de alegeri, ceea ce le-a știrbit șansele popularilor de a rămâne la guvernare, chiar dacă sondajele dinainte de atentat îi arătau câștigători.

Citește și:

După șapte ani de la atentatele din Madrid, 90% din supraviețuitori încă mai au nevoie de psihologi – VIDEO, FOTO

Islamiștii îi avertizează liderii europeni că vor trăi pe pielea lor teroarea pe care o provoacă în Libia

Atentatele eșuate cele mai rentabile ale Al-Qaida. Teoriștii, din ce în ce mai sofisticați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel