Obama a ajuns la Seul, în ciuda tensiunilor cu Coreea de Nord

obama
obama

Preşedintele american, Barack Obama, a sosit duminică în Coreea de Sud pentru a participa la un summit consacrat securităţii nucleare, pe fondul tensiunilor cu Coreea de Nord.

Barack Obama, sosit la bordul avionului Air Force One care a aterizat pe baza militară americană Osan de la sud de Seul, urmează să aibă duminică o întrevedere cu preşedintele ţării gazdă, Lee Myung-Bak, în legătură cu testul balistic amintit, prevăzut pentru luna viitoare şi care stârneşte îngrijorarea comunităţii internaţionale.

Coreea de Nord şi-a anunţat intenţia de a lansa la jumătatea lunii aprilie un satelit de observaţie în scopuri civile, proiect denunţat de Statele Unite şi aliaţii acestora ca fiind un tir deghizat de rachetă, o încălcare a rezoluţiilor ONU ce interzic RPDC să efectueze teste nucleare sau balistice. Pregătirile sunt avansate, a anunţat Phenianul.

Pentru Washington, lansarea pune în dificultate acordul convenit luna trecută între cele două ţări. Prin această înţelegere, Phenianul s-a angajat la un moratoriu privind lansarea rachetelor cu rază lungă de acţiune, testele nucleare şi la activităţile de îmbogăţire a uraniului în schimbul unui ajutor alimentar alimentar acordat de Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel