Oana Zamfir - Cristian Bușoi, schimb de replici la Antena 3. Scandal mare

Scutaru Cristina / 21 feb 2019 / 23:08 Salveaza PDF Comentarii
Oana Zamfir și Cristian Buşoi
Descriere foto: Oana Zamfir și Cristian Buşoi

Oana Zamfir și Cristian Buşoi, vicepreşedinte PNL, au avut un schimb de replici la Antena 3, în emisiunea Sinteza zilei.

Scandalul a avut ca subiect Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, secție care o investighează pe Laura Codruța Kovesi. Amintim că liberalii au anunțat că PNL pregătește un proiect pentru desfiinţarea acestei secţii.

Iată replicile dintre Oana Zamfir și Cristian Bușoi:


Oana Zamfir: Klaus Iohannis a transmis următorul mesaj: 'Solicit Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie corectitudine maximă, respectarea cu stricteţe a legii şi clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruţa Kovesi, conducerea acestei secţii având o imensă răspundere în acest sens'. Președintele cere o ilegalitate: conducerea secției să intervină în dosarul unui procuror. Este ilegal așa ceva. Președintele României dă o notă politică unei secții și unor procurori validați nu de Dragnea, nu de Tăriceanu, nu de Toader, ci de CSM! Este cea mai independentă structură din România.

Cristian Buşoi: Este cea mai puțin independentă pentru că este înființată printr-un demers politic al PSD.

Oana Zamfir: Este înființată printr-o lege.

(...)

Cristian Buşoi: PNL a anunțat că dacă partidul ajunge la guvernare va desființa Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Oana Zamfir: Așa ceva este un atac politic la adresa justiției și procurorilor! O mizerie! Amenințați o secție care face un dosar. Cine îi numește pe procurori? Habar nu aveți. Nici membrii PNL nu știu.

(...)

Cristian Buşoi: Vă rog să vă liniștiți și să fiți cuviincioasă.

Oana Zamfir: Sunt foarte cuviincioasă.

Cristian Buşoi: Nu aveți nicio dovadă să spuneți că alte instituții sunt influențate politic.

Oana Zamfir: Dar dumneavoastră ce dovadă aveți că acești procurori sunt influențați politic?

Cristian Buşoi: Nu am spus asta, am zis că secția este înființată ca urmare a unui demers politic.

Oana Zamfir: Dumneavoastră nu înțelegeți că CSM este organismul care desemnează acești procurori prin concurs. Procuroarea care face dosarul lui Kovesi a luat punctaj maxim la CSM. Dați-i afară... desființați tot ce nu vă convine... CSM, CCR... desființați tot! Să pună Orban ce vrea...


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27