Oana Stancu, despre Mircea Diaconu. "Îmi este rușine că..."

Oana Stancu a vorbit la Sinteza Zilei, în ediția de miercuri seară, despre Mircea Diaconu.

Acesta și-a dat demisia din PNL și are de gând să candideze independent la europarlamentare.

"Domnul Diaconu are – potrivit legii 176/2010– dreptul de a candida pentru Parlamentul European. Fac trimitere la această lege nu pentru că aș fi interpretat eu legislația din România, ci pentru că însuși domnul Horia Georgescu – în comunicatul postat pe site-ul ANI – trimite la articolul 25, punctul 2 din această lege. Mircea Diaconu are o hotărâre a Înaltei Curți privind incompatibilitatea. Aici trebuie să spunem un lucru. Această lege trebuie tratată în spiritul ei.

Domnul Diaconu a fost senator și directorul Teatrului Nottara. Domnul Diaconu nu a făcut cum fac alții – afaceri sau diferite contracte cu statul. Domnul Diaconu a întrebat comisia juridică dacă poate să rămână și la Teatru și a primit un răspuns afirmativ. Cu toate acestea, este incompatibil și – potrivit legii – trei ani de la momentul declarat incompatibil, nu poate ocupa aceeași funcție pe care a deținut-o – cea de senator, dar poate candida pentru Parlementul European.

Legea este foarte clară. Cu toate acestea, corpul politic al PNL a decis să renunțe la domnul Diaconu, să-l elimine dintre candidați, în loc să lupte alături de dumnealui pentru îndreptarea situației din România. Domnului Horia Georgescu amenință cu o plângere penală împotriva domnului Diaconu, dar cred că amenințarea nu îl vizeaază pe acesta din urmă, ci vizează Biroul Electoral Central ca nu cumva să-i accepte candidatura. Îmi este rușine pentru liberalii care în loc să lupte alături de dumnealui, au decis să-și apere lista și să-și apere candidaturile. Eu salut inițiativa domnului Diaconu. Îmi pare rău că starea de sănătate nu îmi permite să ies cu o măsuță în stradă să strâng semnături. Eu cred că nu poate fi suspectat pentru că își depune candidatura cu scopul de a se bucura de privilegiile oferite de viața de europarlamentar. A dovedit că a înțeles să trăiască modest, în ciuda gloriei de care se bucură. Avem datoria să acționăm pentru dreptate", a spus Oana Stancu la Sinteza Zilei.

100.000 de semnături

Pentru a-și putea înregistra oficial candidatura pentru alegerile din 25 mai, Mircea Diaconu trebuie să strângă, conform legislaţiei electorale, 100.000 de semnături. Acesta are la dispoziţie exact o săptămână să strângă semnăturile, o ţintă greu de atins. Totuşi, Diaconu este încrezător.

Cei care vor să semneze, pot descărca tabelul pentru strângerea semnăturilor de susținere și de pe Facebook. Mai multe detalii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel