Oana Stănciulescu, interviu exclusiv. Când i-a plăcut cel mai mult viața ei

Oana Stănciulescu își sărbătorește marți, 12 mai, ziua de naștere. Cu acest prilej, jurnalista a acordat un interviu pentru DC News în care ne-a împărtășit din bucuriile sale și ne-a vorbit despre lucruri neștiute de marele public.

S-a născut în Gorj, dar orașul său de suflet este București, loc unde a venit de pe vremea când avea doar 18 ani. Se consideră o femeie norocoasă, dar vorbește cu multă modestie despre lucrurile care care au făcut-o, la un moment dat, să simtă că soarta este în favoarea ei. Oana Stănciulescu a fentat destinul care părea că îi pregătește o carieră în lumea cifrelor, ea fiind absolventă a unei facultăți din cadrul ASE-ului. În 1992 a debutat în presă, la cotidianul Dreptatea, și de atunci a știut care îi este drumul. În rândurile de mai jos, Oana Stănciulescu ne-a răspuns la câteva întrebări despre viața ei, astăzi, când își sărbătorește ziua de naștere.

DC News: V-ați dorit dintotdeauna să fiți ziaristă?

Oana Stănciulescu: Da. De fapt, nu. Mi-am dorit să dau la IATC, să fiu actriță, dar a doua variantă a fost ziaristica și aici am ajuns.

DC News: Și iată că ați studiat la ASE.

Oana Stănciulescu: Da, am făcut ASE-ul, din păcate. Știi cum era pe vremea aceea... făceai ce spuneau părinții.

DC News: V-ați văzut vreodată lucrând la o bancă?

Oana Stănciulescu: Aoleu, nu! Ar fi dat faliment banca. Nu am profesat deloc în acest domeniu. Eu scriam încă din facultate. Eram studentă la ASE în 1991 și de-atunci am luat-o pe drumul presei. Slavă Domnului, am ferit pe toată lumea de faliment. Nu am lucrat nicio zi ca economist.

DC News: Vă considerați o femeie norocoasă?

Oana Stănciulescu: Oh, da! Sunt printre cei mai norocoși oameni. În primul rând, pentru că de peste 20 de ani fac ce-mi place. Foști colegi de-ai mei de facultate nu au avut curaj să-și abandoneze jobul, deși nu le-a plăcut niciodată ce fac. Mă bucur că am făcut altceva. Am fost norocoasă. Îmi pare rău pentru cei care nu au putut să facă în viață ce le-a făcut plăcere. Eu am făcut ce mi-a plăcut. A fost un noroc. Alt noroc a fost că le-am avut alături pe mama și pe sora mea. De asemenea, sunt norocoasă că am prieteni care astăzi mi-au trimis un gând bun. Nu am timp să vorbesc mai mult cu ei, dar astăzi mi-au fost alături și mi-au făcut ziua foarte fericită. Știi ce am observat? În vremurile astea grele și urâte, oamenii au fost alături de mine nu când mi-a fost bine, ci când mi-a fost mai puțin bine sau când au crezit ei că îmi este mai puțin bine. Le mulțumesc mult tuturor.

DC News: V-ați întoarce în Gorj sau vă vedeți în București până la adânci bătrâneți?

Oana Stănciulescu: Mă văd aici până la adânci bătrâneți. Bucureștiul este orașul meu de suflet și nu m-aș muta de-aici. Nu știu ce-mi rezervă viața, dar Bucureștiul este orașul meu de suflet.

DC News: Ați plecat de mică din Gorj.

Oana Stănciulescu: Am plecat pe vremea când aveam 18 ani. Mi-e dragă zona aceea pentru că este plină de oameni de încredere, dar mă văd în București și peste 20 de ani.

DC News: Ce este cel mai greu lucru în presă?

Oana Stănciulescu: Nu știu care este cel mai greu lucru din presă. Poate pentru unii jurnaliști, cel mai greu lucru este să reziste tentanției și să fie corecți. Poate că sunt prea multe tentanții în jurul ziariștilor. Este foare greu ca jurnalist să ții linia dreaptă și să ignori și ce vrea politicianul, și ce vrea patronul pentru că riști foarte mult. Este un preț pentru asta. Cel mai greu lucru este să încerci să nu faci compromisuri cu principiile tale cele mai importante. Când ești jurnalist nu trebuie să te abați de la lucrurile importante.

DC News: Când v-a plăcut cel mai mult viața dumneavoastră?

Oana Stănciulescu: Foarte des, aproape în fiecare zi. Mi-a plăcut viața mea în anii '90 când am fost la câteva meciuri și am scris cronică de fotbal. Țineam cu Universitatea Craiova și sunt o mare iubitoare de sport - de fotbal și de tenis. Mi-a plăcut când a venit Regele Mihai și am scris despre acest lucru. Mi-a plăcut când a venit Regina Ana. Mi-a plăcut că l-am cunoscut pe Corneliu Coposu. Îmi place că le cunosc pe surorile Coposu. Mi-a plăcut că am avut șansa să cunosc mulți oameni. Pentru mine, toate zilele acestea au fost fericite.

VEZI ȘI: Oana Stănciulescu, interviu despre presa liberă. Viitorul jurnalismului în România - exclusiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel