Oana Hăineală, taxată din nou de la Strasbourg. Un europarlamentar îi scrie comisarului Reding

viviane reding dc
viviane reding dc

Războiul pe care președintele CSM, Oana Hăineală, l-a declarat jurnaliștilor, este amendat tot mai des de europarlamentari. Renate Weber anunță că îi va scrie o scrisoare amplă comisarului european pentru Justiție, Viviane Reding, prin care o va înștiința și în legătură cu tentativele de limitare a libertății presei din România.

”Poziția mea, foarte critica, în legătură cu acest aspect și altele ținând de unele acțiuni ale CSM și chiar ale Parchetului din ultima vreme (privind Antena 3, Lumea Justiției,  DC News) a fost exprimată de câteva săptămâni, prin scrisori pe care le-am trimis Comisiei de Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne din Parlamentul European, dar și direct în timpul participărilor la emisiuni de la Antena 3, cu precădere e vorba de Sinteza Zilei. Ea va fi repetata duminică, atunci când voi participa la emisiunea d-lui Radu Tudor”, ne-a spus europarlamentarul liberal.

Liderul ALDE, Guy Verhofstadt, ne-a transmis săptămâna aceasta, în contextul sesizării Inspecției Judiciare de către Oana Hăineală, cu privire la articolele DeCe news, că libertatea presei rămâne una dintre prioritățile familiei europene pe care o conduce, motiv pentru care monitorizează cu atenție evoluția relației dintre presă și instituțiile juridice din România.

"În plus  pot să vă spun că mi-a fost transmisă de către liderul ALDE, dl Guy Verhofstadt, scrisoarea pe care i-ați trimis-o acum două zile. Și, evident, i-am confirmat că ne aflăm în fața unei încercări de intimidare a Libertății presei din partea CSM", spune Renate Weber.

Reding va fi înștiințată de presiunile asupra presei din România

Renate Weber anunță că îi va scrie o epistolă comisarului european pentru Justiție, Viviane Reding, pe mai multe teme, inclusiv "denunțul" Oanei Hăineală pe numele redacției noastre.

"De asemenea, în câteva zile voi finaliza o scrisoare ceva mai amplă pe care o pregătesc pentru Vice președinta  Comisiei Europene, dna Viviane Reding, în care tema pe care mi-ați semnalat-o va fi categoric inclusă", a adăugat europarlamentarul liberal.

Europarlamentarul Corina Crețu ne-a transmis și ea, în cursul săptămânii trecute, că acțiuni precum cele demarate de șefa CSM pun în pericol democrația României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel