Oana Hăineală și Livia Stanciu, discuții la Bruxelles despre MCV

haineala si stanciu dece
haineala si stanciu dece

Președinții Consiliului Superior al magistraturii și Înaltei Curți de Casație și Justiție, Oana Schmidt Hăineală și Livia Stanciu, poartă în aceste zile discuții la Bruxelles cu reprezentanți ai Comisiei Europene, pe tema Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Stanciu și Hăineală s-au întâlnit, miercuri, cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Michel Servoz, cu care au vorbit despre teme prioritare ale sistemului judiciar român, precum cea a resurselor umane, financiare și logistice și măsurile luate pentru aplicarea noilor Coduri, transmite Agerpres.

Alte discuții s-au concentrat pe unificarea practicii judiciare și atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea justiției ca serviciu public, se arată într-un comunicat al CSM.

Președinții ÎCCJ și CSM au abordat în timpul întrevederii cu oficialul european și tema revizuirii Constituției din perspectiva autorității judecătorești.

Două dintre amendamentele contestate, propuse de comisia de revizuire a Constituției, spun că magistrații vor putea fi audiați de Parlamentul României, iar în cadrul CSM, procurorii nu vor mai putea fi aleși în funcția de președinte al Consiliului.

Comisia Europeană va publica raportul MCV pentru România și Bulgaria în această iarnă. Săptămâna viitoare, Executivul Uniunii Europene va elabora un raport intermediar pentru cele două țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel