Oana Gheorghiu: Pe ordinea de zi a Consiliului General, mare bătaie de joc, la suma modică de „doar” 12 milioane de lei

Sursă foto: Facebook Oana Gheorghiu
Sursă foto: Facebook Oana Gheorghiu

Oana Gheorghiu, co-fondator al Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, avertizează cu privire la ordinea de zi a ședinței de luni a CGMB.

Într-o postare pe Facebook, Oana Gheorghiu, co-fondator al Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, avertizează asupra ordinii de zi a şedinţei de luni a Consiliului General al Municipiului București acolo unde, potrivit acesteia, se găseşte ”o mare bătaie de joc, la suma modică de “doar” 12 milioane de lei, adică vreo 2,4 milioane euro, pentru o instalaţie de oxigen la înşiruirea de containere de la Pipera”:

„În atenția consilierilor generali ai Bucureștiului și a primarului Nicușor Dan

Pe ordinea de zi, de azi, a Consiliului General se găsește o mare bătaie de joc, la suma modică de “doar” 12 milioane de lei, adică vreo 2,4 milioane euro, pentru o instalație de oxigen la înșiruirea de containere de la Pipera

“Art. 4 Cheltuielile legate de realizarea instalației de oxigen medicinal vor fi asigurate de Administrația Spitalelor si Serviciilor Medicale București, prin alocații bugetare aprobate de Consiliul General al Municipiului București, in cuantum estimativ maximal de 12.054.000,00 lei, cu TVA inclusa.”

Practic se dorește investirea a încă 2,4 mil. euro în acea înșiruire de containere de șantier, de la Pipera, înșiruire care nu va deveni niciodată spital, pentru că nu a fost proiectată în acest sens.

“Spitalul modular” de la Lețcani ar trebui să fie o lecție, căci și acolo s-au băgat alte multe milioane și tot nu funcționează, pentru că, deși e un pic mai bine decât Pipera, nici acesta  nu a fost corect proiectat.“, precizează Oana Gheorghiu.

„Fie o mare prostie, fie o mare țeapă“

„Dăruiește Viata a construit cu 2,2 mil. euro întregul spital modular de la Elias, care funcționează perfect din august 2020. La Pipera, într-un loc total inadecvat funcționării unui spital, se dorește cheltuirea a 2,4 mil. euro doar pentru instalația de oxigen.

Dacă statul român și Consiliul General al PMB dorește să se pregătească pentru valul 5 este foarte bine, dar nu așa, nu aruncând banii pe geam. Întăriți capacitatea spitalelor din București, verificați și faceți mentenanța instalațiilor existente și extindeți instalațiile de oxigen în aceste spitale. Spitalele existente au nevoie de investiții, nu aruncați banii…

Pipera nu e o soluție, oricât încearcă ASSMB (care, apropo, e fix același de acum 2 ani, deși speram că va fi reformat), să învârtă niște bani.

După părerea mea această inițiativă e fie o mare prostei, fie o mare țeapă.

Sper doar ca cei care ne reprezintă in CGPMB să nu se lase duși de nas.“, a scris Oana Gheorghiu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel