Admitere Litere. Oana Băluță, critică: "Nu am dat admitere fiindcă aveam bujori în obrăjori"

Înainte de admitere, metoda "jucăușă" de promovare a Facultății de Litere, în mediul online, a determinat-o pe Oana Băluță, fostă studentă și profesor universitar, să reacționeze.

"Eu sunt absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din București la nivel licență, Română - Engleză, secția Studii Americane. Aș dori să le spun celor care au ales să promoveze facultatea, așa cum arată captura de ecran, că eu nu am dat admitere acolo în 1999 fiindcă aveam bujori în obrăjori ori că mai erau alți obrăjori în instituție.

Am ales facultatea pentru dragul de cărți, pentru că voiam să îi cunosc mai bine pe Camil Petrescu, Hortensia Papadat-Bengescu, Sylvia Plath, Ernest Hemingway, Toni Morrison, Joyce, voiam să aflu despre modernism în România și rolul lui Eugen Lovinescu, despre perioada proletcultistă, optzeciști...

Când am ales Facultatea de Litere, cei și cele care învățau acolo erau zei și zeițe pentru mine fiindcă era o admitere afurisit de dificilă și când am mers la secretariat, mă uitam cu un enorm respect la acei oameni din holul de la intrare și care mi-au devenit colegi mai mari ulterior.

Metoda de promovare a Facultății de Litere

Nu cred că profesorii mei de atunci - Elena Zaharia Filipaș, Nicolae Manolescu, Ioana Pârvulescu, Daniel Cristea Enache, Ion Bogdan Lefter, Eugen Simion, Cosana Nicolae și alții- ne apreciau fiindcă aveam bujori în obrăjori.

Sunt cadru didactic al UB și nu îmi trece prin cap să mă uit la studentele mele de la FJSC (o facultate care are mai multe studente decât studenți, asemenea Literelor) din perspectiva bujori în obrăjori.

În Universitate, se modelează mintea și spiritul, dacă vreți. Mintea și spiritul locuiesc într-un trup, dar nu trupul este misiunea Universității", a fost mesajul Oanei Băluță, profesor universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București.

Când are loc admiterea la Facultatea de Litere. Calendar înscrieri, examen, afișarea rezultatelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel