Oamenii de știință dezvăluie cel mai bun mod de a nu te mai simți furios în situații stresante

Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels

Să alergi, să respiri adânc sau chiar să țipi într-o pernă sunt strategii încercate și testate pentru a face față furiei. Dar care este cea mai bună?

Cel mai bun lucru ar putea fi să vă scrieți reacția pe o bucată de hârtie și apoi să o aruncați, potrivit unei noi cercetări.

De fapt, metoda este atât de eficientă încât a eliminat sentimentele de furie "aproape în întregime", au descoperit oamenii de știință.

Echipa, de la Universitatea Nagoya din Japonia, a recrutat participanți cărora li s-a cerut să scrie un scurt articol de opinie despre probleme sociale importante.

Li s-a spus că scrisul lor va fi evaluat. Indiferent de ceea ce au scris, însă, toți au primit un feedback jignitor și negativ și au primit un punctaj scăzut la capitolul inteligență, interes, logică și raționalitate.

După ce au primit aceste comentarii negative, participanților li s-a cerut să își scrie gândurile pe o bucată de hârtie. 

Unui grup i s-a spus fie să arunce hârtia la coșul de gunoi, fie să o păstreze într-un dosar pe birou. Un al doilea grup a fost sfătuit să pună documentul într-un distrugător de hârtie sau într-o cutie de plastic transparent.

Rezultatul echipei de cercetare

Analiza a arătat că, deși toți au raportat un nivel mai ridicat de furie după ce au primit comentariile jignitoare, participanții care au aruncat sau au tocat gândurile scrise au revenit rapid la starea inițială de calm.

Între timp, participanții care au păstrat o copie pe hârtie a insultei au înregistrat doar o mică scădere a furiei lor generale.

Cercetătorul principal Nobuyuki Kawai a declarat: "Ne așteptam ca metoda noastră să suprime furia într-o anumită măsură. Cu toate acestea, am fost uimiți de faptul că furia a fost eliminată aproape în întregime".

Descoperirile, publicate în revista Scientific Reports, se bazează pe lucrări anterioare care arată cum interacțiunile cu obiectele fizice pot controla starea de spirit a unei persoane.

Echipa a declarat că cercetarea lor ar putea ajuta oamenii ce lucrează în birouri care se află în situații stresante.

"Această tehnică ar putea fi aplicată pe moment. Se scrie sursa furiei și apoi se aruncă la gunoi atunci când cineva se simte furios într-o situație de afaceri sau la muncă", a declarat Kawai, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel