Oamenii consumă cel puțin 50.000 de particule de plastic pe an

Plastice descoperite în corpul uman
Plastice descoperite în corpul uman

Cercetătorii susțin că oamenii consumă cel puțin 50.000 de particule de plastic pe an. 

O persoană obișnuită consumă cel puțin 50.000 de particule microplastice pe an și respiră o cantitate similară, potrivit primului studiu pentru a estima ingestia umană a poluării plastice, scrie The Guardian

Numărul adevărat este probabil de multe ori mai mare, deoarece doar un număr mic de alimente și băuturi au fost analizate pentru contaminarea din plastic. Oamenii de știință au raportat că consumul multor ape îmbuteliate a crescut drastic particulele consumate.

Impactul asupra sănătății al ingerării microplastice nu este cunoscut, dar ar putea elibera substanțe toxice. Unele bucăți sunt suficient de mici pentru a pătrunde în țesuturile umane, unde ar putea declanșa reacții imune.

Noua cercetare, publicată în revista Environmental Science and Technology, a luat datele din 26 de studii anterioare care măsoară cantitățile de particule microplastice din pește, crustacee, zahăr, sare, bere și apă, precum și din aerul din orașe.

Oamenii de știință au calculat apoi cât de multe particule ar mânca oamenii într-un an. Adulții mănâncă aproximativ 50.000 de particule microplastice pe an și copiii aproximativ 40.000, au estimat ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel