Oamenii au ieșit în stradă. Protest de amploare faţă de Guvernul Republicii Moldova

Peste 20.000 de oameni au protestat duminică faţă de Guvernul Republicii Moldova, la câteva zile după ce FMI a anunţat că nu va negocia un nou acord de împrumut cu liderii proeuropeni, care afirmă că au nevoie de bani să plătească salarii şi pensii.

Două partide proruse - Partidul Socialist şi Partidul Nostru - au organizat protestele de duminică. Este vorba despre ultima demonstraţie de la 6 septembrie încoace, când zeci de mii de persoane au manifestat împotriva politicilor Guvernului şi au cerut alegeri anticipate.

Zeci de mii de membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor şi ai formaţiunii "Partidul Nostru" au ieşit astăzi în stradă. Manifestanţii s-au îndreptat în trei coloane spre centrul Capitalei, unde s-a desfăşurat un miting.

Și de această dată au răsunat sloganele deja bine cunoscute în cadrul protestelor din ultimele luni. „Hoții la pușcărie!", „Plahotniuc, nu uita, pușcăria-i casa ta!", „Filat, la pușcărie!", „Ne luăm țara înapoi!", „Acum ori niciodată!".

[citeste si]

Trei coloane de protestatari au mers în același timp spre scuarul Parlamentului. Susținătorii formaţiunii "Partidul Nostru" au pornit de la Circ. Simpatizanții PSRM au mărşăluit de la Academia de Științe și Complexul Memorial "Eternitate". Apoi, cele trei coloane s-au întâlnit în centrul Capitalei.

Protestatarii au trecut prin Piața Marii Adunări Naționale. Poliția a format un cordon pentru a evita ciocnirile cu reprezentanţi Platformei "DA", scrie Publika.md.

Un trai mai bun

Participanții la manifestație spun că își doresc un trai mai bun și alegeri anticipate. "Sunt oameni care nu sunt indiferenți de ceea ce se întâmplă în țară și acești oameni au ieșit să spună "nu" regimului de guvernare. " "Noi vrem ca oligarhii să plece de la conducerea ţării, iar oamenii au înţeles acest lucru. Cei care au venit aici vor protesta paşnic, fără încălcarea legislaţiei."

Sute de polițiști au fost dislocați în perimetrul în care a avut loc marşul, dar și pe străzile adiacente. Peste 100 de protestatari au mers și la reședința președintelui Nicolae Timofti de la Condrița, cerându-i să semneze, până vineri, la ora 17, o cerere de demisie, pe care au scris-o în numele lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel