Oameni torturați și uciși în numele religiei. Părintele George Istodor: Nu are legătură cu Dumnezeu

Părintele profesor George Istodor a vorbit, la DC News Live, despre oamenii care sunt uciși în numele unei religii.

Vedem tot mai des cum în numele unei religii – mai precis Islam – oamenii sunt torturaţi şi ucişi. S-a mai întâmplat asta în istorie, dar de ce permite Dumnezeu să se întâmple? 

La DC News Live, părintele profesor George Istodor a răspuns la această întrebare-cheie.

"... pentru că tot ce se întâmplă acolo nu are legătură cu Dumnezeu. De exemplu, eu, în numele dumneavoastră, pun o bombă la această clădire. Sunteți dumneavoastră vinovată că eu în numele dumneavoastră fac acest lucru? Nu. Fanatismul de tip Islamic nu are legătură nici cu religia și nici cu Dumnezeu. Dumnezeu permite aceste lucruri pentru că ne respectă și pentru că ne dă liberul arbitru, dar asta nu înseamnă că nu vom da socoteală pentru tot ceea ce facem având posibilitatea de discernământ și de opțiune", a spus părintele George Istodor.

Răspunsul părintelui poate fi urmărit la minutul 52:

Masacru, 150 de studenți uciși

În urmă cu două săptămâni, atentatul terorist căruia i-au căzut victime aproape 150 de studenţi din Kenya i-a șocat pe mulți. Islamiștii Al-Shabaab au luat ostatici 815 studenți la Universitatea din Garissa, iar autoritățile au reușit să salveze cel puțin 500. Zeci de studenți au fost executați sumar după ce le-au raspuns atacatorilor că sunt creștini.

O știre despre care s-a vorbit prea puțin

Despre moartea studenților din Kenya nu s-a vorbit atât de mult cât s-a discutat despre modul în care au pierit caricaturiștii de la Charlie Hebdo. Acest lucru a fost semnalat de sociologul Gelu Duminică pe pagina sa de Facebook.

"Acum ceva vreme ziceam că nu sunt Charlie (cu referire la "solidaritatea" față de caricaturiștii de la Charlie Hebdo împuscați de niște dezaxacți în numele unei interpretări nebunești a unei doctrine religioase). Mulți dintre cei ce se consideră apărători ai drepturilor omului (libertății de exprimare) și-au pus în piept insigne cu "Je suis Charlie", și-au modificat statusul de Facebook cu aceeași sintagma și ne-au ținut discursuri despre cât de importantă este libertatea de exprimare spunându-ne cât de anormali suntem cei care refuzăm să credem că în numele acestei valori poți face orice.

Acum câteva zile, 147 de studenți au fost masacrați de alți dezaxacți. Lumea a tăcut. Știrea nu a făcut ocolul lumii ca "Breaking news", liderii politici nu au manifestat braț la braț și nici măcar militanții din societatea civilă nu au mai vituperat. Liniște, sau aproape liniște.

Acest lucru îmi demonstrează, pentru a nu știu cata oară în viața, falsele valori cu care operăm: o viața de european, caricaturist de stânga extremă, care consideri ca a jigni, știind ca faci acest lucru, este simbolul libertății de exprimare nu face cat viața a 20 de tineri, studenți de culoare din Africa a căror singura vină era că erau diferiți (din punct de vedere religios). Nu m-ar mira să aud, de la aceeași "Je suis Charlie" ca nu merită să lupți pentru ei pentru că sunt undeva in fundul lumii, si că oricum mor de tineri. Că e în cultura lor să se împuște si că Dumnezeu ii pedepsește pentru cine știe ce păcate! O aud, destul de des, atunci când se justifică discriminarea romilor!

Mi-e silă, și mila, de cei ce au fost Charlie și care acum tac. Pentru mine sunt orice dar nu apărători ai valorilor europene/umane!", a scris Gelu Duminică pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel