Oameni fără asigurări de sănătate. Ministru: Noi avem un contract social

Ministrul Sănătății, Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu, invitat la DC News Live a vorbit despre oamenii fără asigurări medicale și contractul social.

"Introduceți și normativele acelea existente în absolut toate țările civilizate și anume doar cei cu asigurare medicală beneficiază de asistență medicală gratuită?", l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Ministrul Sănătății.

"Noi avem un contract social care spune că participăm cu toții și toți primim sănătate sau îngrijiri medicale. Între deziderat și realitatea uneori este o mare diferență. Pe de altă parte, într-o țară în care nivelul sărăciei este relativ ridicat, o astfel de țară nu poate să fie tratată altfel decât social fiindcă ne vom trezi în final ca în Brazilia unde cei puțini care au bani se înconjoară de ziduri cu sârmă ghimpată și au grijă să nu le fie răpiți copiii în drum spre școală. Nu cred că acesta este modelul spre care ne dorim să ne îndreptăm. Trebuie să urmărim modele care sunt compatibile cu realitatea din teren și să nu ne imaginăm o lume ideală în care, de altfel, nu trăim", a spus Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu la interviurile DC News Live.

"Plata asigurării medicale este o necesitate. Ea este plătită de foarte puține persoane, dar în schimb toată populația beneficiază", a intervenit Bogdan Chirieac.

[citeste si]

"Practic, acesta este contractul social pe care îl avem în acest moment", a subliniat ministrul Sănătății.

Răspunsul integral îl puteți urmări începând cu minutul 28:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel