EXCLUSIV  Endometrioza. Vedetă Kanal D, suspectă de cancer! Diana Pârvu: Puteam să ajung "măcelărită"!"

Este săptămâna schimbărilor pentru fosta vedetă Kanal D, Diana Pârvu. Despre experiența care a marcat-o, în exclusivitate pentru DC News.  

(oar_w460)

Fosta știristă Kanal D, realizatoarea rubricii “Codul Fericirii" din cadrul Știrilor Kanal D, dar și prezentatoarea rubricii Meteo și-a anunțat plecarea de la postul turcesc, și-a schimbat job-ul și a dat curs unor noi provocări profesionale. Totodată nu exclude întoarcerea în televiziune, la un alt post, pentru o ofertă care să o onoreze. Până atunci însă, Diana a lansat primul episod al vlogului său în care vorbește despre o perioadă nu tocmai favorabilă din viața ei. A fost diagnosticată cu endometrioză, în plus unii doctori i-au spus direct și fără menajamente că este suspectă de cancer și că nu va mai putea avea copii, moment în care lumea ei s-a spulberat.

(oar_w460)

Până la urmă a fost totuși un caz fericit, a dat peste un specialist care a ajutat-o să treacă cu bine peste acest moment delicat din viața ei, așa că acum Diana Pârvu a decis să vorbească deschis despre povestea ei, în speranța că va putea ajuta și alte femei, care trec prin aceeași problemă. Din experiența sa, Diana se gândește serios să înceapă o campanie  de conștientizare asupra endometriozei și să tragă un semnal de alarmă pentru această boală cu care se confruntă din ce în ce mai multe femei.

(oar_w460)

“Nu am știut până acum o lună ce simte o persoană când i se spune că este suspectă de cancer... Am ales să spun povestea mea pentru că sunt sigură că multe femei trec prin ce am trecut eu și știu cum se simte disperarea atunci când ți se spune că nu vei mai putea avea copii vreodată și că trebuie să alegi doar să trăiești. Acum câteva luni am fost diagnosticată cu endometrioză. Am primit diagnosticul de la un medic care mi-a spus direct: "E dezastru, mai faci copii printr-o minune. Iar dacă te operezi, adio copii!" Mi s-au dat două pagini de analize de făcut și când am întrebat de una dintre ele mi s-a spus: "E pentru cancer, la cum arată situația.... ești suspectă!" Am plecat plângând în hohote...mi se părea ireal ce aud!”, spune Diana Pârvu, exclusiv pentru DC News. 

“Al doilea medic m-a privit în ochi și mi-a spus: “Sunt șanse 50%-50 % să ai cancer. Trebuie să înțelegi că doar operația te poate salva și trebuie să fii pregătită ca după operație să nu mai poți avea copii vreodată! Mi s-au tăiat picioarele, am izbucnit în plâns în cabinet și i-am spus: "Știți, eu nu am copii". Răspunsul a venit la fel de franc: "Da, dar vrei să trăiești, nu?" Am plecat de la cabinet pustiită. O zi nu am putut vorbi, încercam să mă conving că eu nu voi mai avea copii vreodată. Am avut noroc că iubitul meu și oamenii din jurul meu au refuzat vehement acest diagnostic și au insistat să mai merg și la alți medici”, a mai adăugat fosta știristă Kanal D.

(oar_w460)

(oar_w460)

“Așa că următoarele săptămâni am căutat medici specilizați pe astfel de probleme, voiam să aud că nu am cancer și că nu e nimic grav... Așa am ajuns la alți medici care, da, mi-au zis că am endometrioză și trebuie să mă operez. Părerile erau împărțite și acum unii voiau să mă tăie pe burtă, alții să mă opereze laparoscop, dar nimeni nu îmi garanta că voi mai putea avea copii după intervenție. Până când am ajuns să-l cunosc pe Ciprian Morariu, care întâi de toate este un om excepțional, apoi un medic cu mâini de aur, specializat pe fertilitate, infertilitate și endometrioză. Mi-a explicat ca la școală exact ce am, a avut răbdare să îmi răspundă tuturor întrebărilor și  mi-a spus că nu este atât de grav! Mi-a spus că pot fi operată laparoscop fără probleme și că voi putea avea copii liniștită....Așa a și fost! Operația a fost un succes și situația s-a dovedit a fi mai bună decât speram cu toții! Acum sunt bine, urmez un tratament și voi putea avea copii atunci când decid. Aș vrea însă să trag un semnal de alarmă pentru toate femeile care trec prin ce am trecut eu, să nu se ducă la "pomul lăudat". Să meargă la mai mulți medici pentru un diagnostic corect și să se informeze! Aș fi putut să mă iau după primele păreri și să ajung "măcelărită" cu un diagnostic greșit și să mi se zică apoi "Te-am salvat"!! Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat puterea să aleg cea mai bună variantă! În plus, cred că e necesară o campanie de conștientizare asupra endometriozei, o boală care lovește foarte multe femei”, își încheie Diana povestea.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel