O vârstnică și-a recăpătat vederea, după ce i-a fost implantat un ochi bionic / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

O vârstnică din Marea Britanie și-a recăpătat vedere, după ce aceasta a beneficiat de o tehnologie chirurgicală revoluționară.

O vârstnică din Regatul Unit și-a recăpătat vederea după ce i-a fost implantat un așa numit ochi bionic. Femeia, care orbise cu mai mult timp în urma, a fost aleasă pentru o intervenție chirurgicală revoluționară, datorită căreia acum își poate vedea familia și chiar citi.

„O să îmi pot vedea nepoţii şi când o să mă uit în oglindă voi fi şocată. Da, sunt o adevărată bunică bionică.”

Intervenția care constă în plasarea unui chip electric bionic în centrul retinei. În urma unui stimul electric, chipul transmite către creier impulsuri pe care acesta le transformă în imagini.

„E o nouă eră, aceasta a implanturilor retinale şi bionice. Este un pas înainte prin comparaţie cu toate chip-urile cu care am avut de-a face până acum. În timp, performanțele se vor îmbunătăţi. Această pacientă era practic oarbă, iar acum, graţie acestui chip poate vedea.”

Vârstnica este doar prima dintr-un lung șir de pacienți care vor beneficia în viitorul apropiat de progresul tehnologic în domeniul implanturilor și chirurgiei retinale, potrivit Publika.

Transplant cu succes. Un bărbat de 57 de ani a primit o inimă de porc modificat genetic

Într-o premieră mondială, o echipă de chirurgi americani a transplantat cu succes unui pacient inima unui porc modificat genetic, a anunţat luni şcoala de medicină a Universităţii din Maryland, informează marţi AFP. 

Operaţia a avut loc vineri şi a demonstrat pentru prima dată că inima unui animal poate continua să funcţioneze într-un corp uman fără respingere imediată, a precizat instituţia într-un comunicat.

David Bennett, în vârstă de 57 de ani, căruia i-a fost transplantată inima de porc, a fost declarat neeligibil pentru un transplant uman. Acum, pacientul este monitorizat îndeaproape de medici pentru a se asigura că noul organ funcţionează corect.

'Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant. Vreau să trăiesc. Ştiu că este destul de riscant, dar era ultima mea opţiune', a spus locuitorul din Maryland cu o zi înaintea operaţiei.

'Abia aştept să mă pot da jos din pat odată ce voi fi din nou bine', a continuat Bennett, care a petrecut ultimele luni ţintuit la pat şi conectat la un aparat care l-a ţinut în viaţă. Agenţia pentru medicamente a SUA (FDA) a dat undă verde operaţiei în ajunul Anului Nou (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel