O vârstnică din Ucraina îi amenință pe invadatorii ruși cu un topor: „Vă omor pe toți” - VIDEO VIRAL

O vârstnică din Ucraina îi amenință pe invadatorii ruși cu un topor: „Vă omor pe toți” / Captură video TikTok
O vârstnică din Ucraina îi amenință pe invadatorii ruși cu un topor: „Vă omor pe toți” / Captură video TikTok

Un video în care o femeie din Ucraina îi amenință pe invadatorii ruși cu un topor a devenit viral pe rețelele de socializare.

O femeie din Ucraina, care îi amenință pe invadatorii ruși cu un topor, a cucerit rețelele de socializare. Într-un videoclip, apărut inițial pe TikTok, ea apare cum îi amenință pe soldații ruși să plece de pe pământul ei, scrie Obozrevatel.

“O să-i ucid pe toți ocupanții. Ei să pună lucrurile în ordine acasă, pe propriul lor pământ, s-au dus prea departe. Și au venit să omoare oameni și să ne ia pământul. Nu le ajunge.”,spune femeia pe filmare.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei: Ziua 9, situația pe teren

Situația militară:

- Cea mai mare centrală nucleară din Europa, Zaporijie, a luat foc, după ce au izbucnit lupte între forțele ruse și ucrainene din zonă.
Siguranța centralei este asigurată cu echipamentele „esențiale” neafectate, a declarat organul de pază atomic al ONU, dar salvatorii ucraineni au spus că trupele ruse împiedică pompierii să acceseze incendiul. Ulterior, a fost anunțat că incendiul a fost stins, scrie The Moscow Times.

- Treizeci și trei de oameni au murit după ce forțele ruse au lovit zone rezidențiale, inclusiv școli, în orașul Cernihiv, din nordul Ucrainei, a spus guvernatorul local.
 - Forțele ruse au ocupat portul Herson de la Marea Neagră, primul oraș important căzut după o serie de eșecuri pentru Moscova.
- Orașul-port asediat Mariupol este fără apă sau energie electrică.
- Președintele rus Vladimir Putin a spus că intervenția militară a Moscovei în Ucraina se desfășoară „conform planului”.
- Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut apel la discuții directe cu Putin, ca „singura modalitate de a opri războiul”.

Situația civilă/umanitară:

- În timpul unei a doua runde de discuții, Ucraina și Rusia au convenit să creeze coridoare umanitare pentru a evacua civilii din locații încă nespecificate.
- Statele Unite și Uniunea Europeană oferă protecție temporară pentru refugiații ucraineni – până acum numărându-se la un milion.
- Utilizatorii ruși de internet se străduiesc să acceseze Facebook și site-urile de știri Meduza, Deutsche Welle, RFE-RL și serviciul în limba rusă al BBC, funcționarea cărora a fost limitată.
- Gigantul petrolier rus Lukoil, sancționat, cere oprirea imediată a luptei în Ucraina, una dintre primele mari companii interne care a vorbit împotriva invaziei Moscovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel