O ursoaică a atacat o fermă de animale, unde a sfâșiat o vacă. Îngrijitorul, rănit

Pixabay
Pixabay

Duminică, 25 iulie, o ursoaică cu 2 pui a atacat o fermă din apropierea municipiului Aiud. 

”Ieri 25-07-2021 o ursoaică cu doi pui a atacat un îngrijitor de animale care a fugit într-un adăpost pe o pășune aparținătoare Municipiului Aiud. După nereușita cu omul a atacat și omorât o vacă și puii au rănit un vițel și două capre. Cei în măsura să ceară colegilor de partid de la guvernare să rezolve urgent problema urșilor din România”, a transmis un cetățean, prin intermediul paginii de socializare, conform Ziarului Unirea

Se pare că 4 urși au fost văzuți în apropiere de Alba Iulia, la Ciugud, într-un singur weekend. 

Cioban ucis de urs

Un bărbat de 80 de ani a fost ucis de urs la Teleac, în județul Mureș, anunță directorul Salvamont Mureș, Robert Kovacs. Este al doilea om omorât de urs în județ din acest an. Trupul neînsuflețit a fost găsit cu ajutorul unei drone cu termoviziune și lanternă, mai spune oficialul Salvamont.

Tânărul cioban din Mureș atacat de urs a fost găsit mort în pădure

Ciobanul din Mureș căutat la limita dintre județele Suceava și Harghita, după ce a fugit de frica ursului care a rănit un alt cioban, a fost găsit mort. Conform unor surse din Poliție, ciobanul în vârstă de 26 de ani a fost găsit mort sâmbătă dimineață, în pădure. Un urs a atacat, vineri seară, lângă o stână din județul Harghita, o vacă. Trei ciobani au încercat să alunge ursul. Unul dintre ei, un bărbat de 45 de ani, a fost rănit grav de urs și a ajuns la spital cu multiple răni.

Un alt cioban, în vârstă de 26 de ani, a reușit să fugă. Acesta era căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani și polițiști. Toți cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la stâna din Harghita. Localnicii au primit, vineri seara, un mesaj RO-ALERT, care anunța prezența unui urs în comuna Dorna Candrenilor. Oamenii au fost sfătuiți să rămână în case, transmite Mediafax.

Mai mulți turiști s-au întâlnit cu o ursoaică

I.J.J. Prahova a fost solicitat sâmbătă, 24 iulie, în jurul orei 18.00, în urma unui apel la 112, pentru recuperarea unui grup de 13 turiști ce doreau să coboare pe traseul Jepii Mari. Aceștia nu au mai putut continua deplasarea din cauza apariției pe traseu a unei ursoaice cu pui.

În ciuda zgomotelor făcute de turiști ursoaica nu s-a îndepărtat, grupul fiind nevoit să solicite sprijinul jandarmilor. Două echipaje au intervenit pentru preluarea acestora din zona Piatra Arsă. Grupul a fost coborât în siguranță în orașul Sinaia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel