O universitate a obținut dreptul de a impune vaccinarea studenților

Pexels
Pexels

O universitate a obținut o decizie în instanță care îi permite să le impună studenților vaccinarea. 

Un judecător federal a validat luni decizia unei universităţi de a impune vaccinul anti-COVID-19 studenţilor şi personalului, relatează Agerpres, citând AFP. Magistratul Damon Leichty de la tribunalul din South Bend, est de Chicago, a pronunţat prima hotărâre cu privire la acest subiect, dar decizia poate fi contestată până la Curtea Supremă.

Sesizat în regim de urgenţă de opt studenţi, magistratul a refuzat să suspende noile reguli sanitare impuse de Universitatea din Indiana pentru reluarea cursurilor în campusurile sale între 1 august şi 15 august.

Scutiri religioase sau medicale


Aceste reguli prevăd vaccinarea obligatorie pentru cei 90.000 de studenţi şi 40.000 de angajaţi, dar prevăd scutiri din motive religioase sau medicale.

Constituţia le permite studenţilor să refuze tratamente medicale pe principiul dreptului de a dispune de propriul corp, a afirmat judecătorul Damon. Dar, de asemenea, permite impunerea unui proces rezonabil de vaccinare în interesul legitim al sănătăţii publice, a adăugat el. Aşa a făcut universitatea, a menţionat judecătorul într-o decizie de aproximativ 100 de pagini.

Reclamanții au deja scutiri

Dintre cei opt reclamanţi, şase au deja o scutire din motive religioase, dar nu doresc să poarte mască sau să respecte distanţarea fizică, a indicat judecătorul.

Campania de vaccinare din Statele Unite, care a înregistrat progrese mari împotriva pandemiei, a încetinit în ultimele săptămâni.Aproximativ 68% dintre adulţi au primit cel puţin o primă doză de vaccin, dar există mari disparităţi geografice.

Vaccinare obligatorie

Câteva țări au făcut vaccinul obligatoriu pentru cei care activează în domeniul medical, iar unii decidenți politici iau în calcul o măsură extremă: vaccinul să devină obligatoriu pentru toată populația, scrie CNN.

Franța și Grecia au anunțat luni, 12 iulie, noile măsuri în privința vaccinării personalului medical, urmând pașii pe care Italia i-a făcut în acest sens, când în aprilie a făcut vaccinare obligatorie pentru cadrele medicale.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel