O treime dintre români trăiesc în sărăcie, potrivit unui reportaj Euronews

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Cu numai trei săptămâni rămase până la alegerile europarlamentare, doi reporteri Euronews au realizat un reportaj în România despre percepţia românilor privind Uniunea Europeană, dar şi situaţia ţării la 12 ani de la aderare. Astfel, aceştia au concluzionat că o treime dintre români încă trăiesc în sărăcie, dar şi că cei mai mulţi tineri emigrează spre vestul Europei în căutarea unui salariu mai bun. 

”Fostă țară comunistă, România și-a văzut economia transformată de la aderarea la UE, cu o rată a șomajului tot mai scăzută. Cu toate acestea, inechitățile în ceea ce privește veniturile sunt încă foarte vizibile, aproximativ o treime din populație trăind în sărăcie, iar infrastructura, cum ar fi rețelele rutiere, este încă slabă. O altă problemă importantă pentru această țară, cu o populație care îmbătrânește, este numărul de tineri care emigrează în căutarea unor salarii mai bune, în altă parte a Europei”, explică cei doi reporteri la începutul materialului. 

Corupţia, vinovată pentru sărăcia românilor 

În urma discuţiilor cu oamenii obişnuiţi, realizatorii materialului au ajuns la concluzia că principala cauză a lipsei de dezvoltare este corupţia, fenomen prezent în mare parte dintre ţările estice ale blocului comunitar. Aceştia au subliniat şi faptul că România are probleme cu independenţa justiţiei, motiv pentru care organismele europene urmăresc atent situaţia de la Bucureşti. 

”Eforturile sale privind combaterea corupției se află acum în centrul atenției mai mult decât oricând și un referendum pe această temă va avea loc în același timp cu alegerile europarlamentare. Se spune că președintele României, Klaus Iohannis, încearcă să oprească adoptarea unei noi legislații propuse de social-democrații aflați la guvernare, legislație care ar fi menită să-i scape de acuzațiile de corupție", concluzionează materialul Euronews. 

Potrivit reporterilor, Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape progresele înregistrare în anchetarea cazurilor de corupţie şi apreciază activitatea DNA, cu toate că presiuni intense asupra preşedintelui au dus la înlăturarea unui procuror de top, în persoana Laurei Kovesi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel