O ţestoasă, cel mai bătrân animal din lume încă în viaţă, are 190 de ani. Unde trăieşte

Fotografie creată de Magda Ehlers, de la Pexels
Fotografie creată de Magda Ehlers, de la Pexels

Cel mai bătrân animal încă în viaţă din lume are în jur de 190 de ani. Cu toate astea, cercetătorii nu ştiu vârsta exactă a acestuia. 

Este vorba despre o broască ţestoasă, mascul, de pe insula Sfânta Elena din Sudul Oceanului Atlantic. Cercetătorii cred că ţestoasa a ajuns pe această insulă în 1882. La acel moment, se estimează că broasca ţestoasă avea deja vârsta de 50 de ani, scrie BBC. Printre mâncărurile preferate ale lui Jonathan, cum a fost botezată broasca, se numără varza, castraveţii, morcovii şi merele. 

Țestoasă erbivoră, filmată în timp ce atacă și mănâncă un pui de pasăre

O țestoasă Seychelles, specie considerată până acum erbivoră, a fost filmată în timp ce vâna și mânca un pui de pasăre, atacul fiind descris drept „terifiant și uluitor”, cercetătorii adăugând că acesta este primul exemplu documentat de vânat în sălbăticie de către această specie.

Filmarea, surprinsă pe Insula Fregate în iulie 2020, arată o țestoasă femelă în timp ce îndreaptă încetul cu încetul spre un pui de pasăre. În cele din urmă, țestoasă apucă puiul și își încleștează fălcile în jurul capului său.

Insula privată este administrată pentru ecoturism și găzduiește în jur de 3.000 de țestoase uriașe. Alte țestoase din zonă au fost observate desfășurând atacuri similare, însă nicio specie de țestoasă nu a mai fost văzut în timp ce vâna în mod activ pradă în sălbăticie.

Țestoasele gigante Seychelles fac parte din specia Aldabrachelys gigantea, despre care „se crede în general că sunt erbivore”, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Current Biology. VEZI MAI MULTE AICI

A murit țestoasa Schurli. Avea 130 de ani

Grădina Zoologică Schoenbrunn din Viena a anunţat vara trecută moartea celui mai vârstnic rezident al său, o ţestoasă gigant de Seychelles, pe nume Schurli, în vârstă de circa 130 de ani, informează DPA, scrie Agerpres. 

"Numeroşi vizitatori ai grădinii zoologice îl ştiau dintotdeauna" pe Schurli, a povestit zoologul Anton Weissenbacher. Ţestoasa mascul trăia în fosta menajerie imperială din 1953.

În timpul Campionatului European de Fotbal din 2016, Schurli fusese chiar folosit ca oracol pentru a prezice rezultatele meciurilor.

În pofida vârstei sale înaintate, ţestoasa a participat la un studiu în urmă cu câţiva ani în care a demonstrat că îşi poate aminti imediat o sarcină pe care o învăţase cu nouă ani înainte. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel