O tenismenă din China îi acuză pe oficiali de abuz și comportament indecent

Peng Shuai
Peng Shuai

O tenismenă din China îi acuză pe oficialii din tenis de abuz și comportament indecent. 

Tenismena chineză Peng Shuai a acuzat public un oficial comunist pensionat de agresiune sexuală, relatează BBC.  Într-o postare pe site-ul chinezesc de socializare Weibo, Peng a spus că fostul vicepremier, Zhang Gaoli, a „forțat-o” să aibă relații sexuale cu el.

#MeToo a ajuns până în inima puterii politice chineze, informează Mediafax.  „Bomba” a fost detonată de Peng Shuai, 35 de ani, campioană la tenis, fostă numărul 1 în clasamentul mondial de dublu feminin în 2014, după ce a câştigat la Wimbledon şi la Roland Garros. O glorie naţională.

Acuzație la rang înalt

Este pentru prima dată când o astfel de acuzație este făcută împotriva unuia dintre liderii politici de rang înalt din Chinei. Zhang nu a răspuns la afirmațiile ei. Postarea a fost cenzurată pe websiteurile din rețeaua de internet a Chinei.

Căutările online pentru Peng, o fostă jucătoare de tenis de dublu clasată pe primul loc, par, de asemenea, să fi fost restricționate.

Zhang, în vârstă de 75 de ani, a fost vicepremier al Chinei între 2013 și 2018 și a fost un aliat apropiat al președintelui chinez Xi Jinping.

„Ştiu că, având în vedere puterea ta, nu ţi-e frică de mine, viceprim-ministru Zhang Gaoli, dar chiar dacă sunt singură, ca un ou care se ciocneşte de o stâncă, ca o molie de o flacără, voi spune adevărul despre tine”, afirmă ea în postare.

„Sunt o fată rea”

Potrivit lui Peng, povestea a început în jurul anului 2007, când Zhang era liderul partidului în Tianjin, marele oraş-port aflat la aproximativ 100 de kilometri est de Beijing. Peng fusese membru al clubului de tenis din Tianjin chiar de la început şi, într-o după-amiază, politicianul a invitat-o la un joc, luându-şi soţia cu el. „M-am speriat foarte tare, dar nu mă aşteptam să se comporte aşa”, a povestit campioana.

Cu toate acestea, Peng acceptă o parte din responsabilitate: „Sunt o fată rea”, scrie ea, pentru că după respectiva după-amiază a cedat unei relaţii cu suişuri şi coborâşuri cu bărbatul.

În 2013, Zhang Gaoli a fost promovat în funcţia de viceprim-ministru şi ales dintre cei şapte membri ai Comitetului permanent al Biroului Politic condus de Xi Jinping. Peng şi-a continuat cariera, devenind numărul 1 la dublu, câştigând aproximativ douăzeci de turnee internaţionale, inclusiv Wimbledon în 2013 şi Paris în 2014.

Niciodată o acuzaţie în stilul #MeToo nu a vizat o persoană atât de importantă în China. Sistemul chinez încă refuză să recunoască faptul că hărţuirea sexuală şi violenţa sunt o problemă socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel