O televiziune sud-coreeană își cere scuze pentru că a stereotipizat România, Ucraina și Italia

Foto: MBC
Foto: MBC

O televiziune sud-coreeană își cere scuze pentru că a stereotipizat România, Ucraina și Italia, în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Televiziunea sud-coreeană care a folosit stereotipuri pentru a prezenta diferitele țări participante la Jocurile Olimpice de la Tokyo și-a cerut scuze. Conform BBC, Italia a fost reprezentată printr-o felie de pizza, România a fost asociată cu celebrul Dracula, iar Ucraina a fost prezentată prin tragedia de la Cernobîl.

Postul MBC și-a cerut scuze pentru că i-a deranjat pe telespectatori, după ce multe plângeri au denumit reprezentările drept „ridicole” și „jignitoare”. Televiziunea a explicat că a vrut să îi ajute pe privitori să înțeleagă mai bine ce țară este prezentată în acel moment, însă în această încercare a făcut o „greșeală fără scuză”. Într-un comunicat publicat pe Twitter, MBC a spus că decizia a arătat lipsă de respect pentru țările respective. În plus, s-a pornit o anchetă internă pentru a se descoperi cine a venit cu ideea. Și președintele MBC este așteptat să își ceară scuze publice, luni.

Cine a atras atenția asupra derapajului televiziunii?

Jurnalistul Raphael Rashid a fost cel care a decis că trebuie să atragă atenția asupra derapajului stereotipic. Acesta a început discuția pe Twitter, arătând că MBC ar fi folosit orice eveniment pentru a-i ajuta pe telespectatori să recunoască țara, inclusiv revolte civice din acea națiune. Este cazul atleților din Haiti, a căror țară a fost reprezentată printr-o „situație politică instabilă fiindcă președintele a fost asasinat”.

Nici cu Siria nu a fost prea dulce televiziunea, ținând cont că descrierea a fost „Un război civil are loc de zece ani încoace”. „Nu cumva ați luat prima poză care apărea pe Google?”, a întrebat un utilizator, pe Twitter.

Nu este prima abatere a televiziunii sud-coreene. La Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, postul de televiziune a numit Zimbabwe, tot prin descriere, „o țară cu o inflație mortală”.

VEZI ȘI: SCOR FINAL: România - Coreea de Sud. Diferență de goluri umilitoare pentru tricolori // LIVE TEXT.

VEZI ȘI: Tokyo 2020: Rezultate sportivi români. Ana-Maria Popescu, felicitată de Familia Regală a României - LIVE UPDATE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel