O tânără care trebuia să stea în carantină și-a pus pe Facebook poze de la mare

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

O tânără din Suceava care trebuia să stea în carantină și-a pus pe Facebook fotografii de la mare. A intervenit Poliția. 

Un caz ieșit din comun a fost înregistrat de un echipaj de la Secția Rurală Dărmănești, care a verificat, la finele săptămânii trecute, respectarea carantinei la domiciliu de către o tânără din Pătrăuți, venită din Olanda, informează Monitorul de Suceava

Tânăra în vârstă de 22 de ani nu a fost de găsită la domiciliu, iar după unele investigații prin vecini, polițiștii au aflat că aceasta este pe litoral, în vacanță. Surpriza cea mare pentru polițiști a fost că au găsit pe rețeaua de socializare Facebook postări recente ale tinerei.

Încă de pe 25 august, Mihaela H. a început să posteze zilnic poze din Constanța și din Mamaia, de pe plaje, din restaurante și de pe o ambarcațiune de agrement. Mai mult, pe 23 august era în București, tot în vacanță. Așadar, tânăra care trebuia să fie în carantină la domiciliu nu a avut nicio ezitare din a se afișa în concediu, la mare. 

Polițiștii au căutat-o pe aceasta la domiciliu și sâmbătă și duminică, tot fără a o găsi și i-au aplicat trei amenzi de câte 1.000 de lei.

Conform sursei citate, tânăra a transmis un document oficial, ce pare a fi emis de Direcția de Sănătate Publică Suceava, din care rezultă că are un test negativ și nu va mai figura în carantină, din 27 august.

Astfel, de pe 27 august, tânăra nu ar mai fi trebuit să fie în carantină, dar polițiștii nu au primit această informare. În plus, aceasta apare în fotografii în vacanță încă din 23 august. Dacă documentul este autentic, tânăra are justificare pentru vacanță, însă abia după data de 27 august. Aceasta poate contesta cele trei amenzi care însumează 3.000 de lei la instanța de judecată. 

Controale intense privind carantina

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a atras atenția cu privire la controalele care se fac și se vor face cu privire la cei care au impusă măsura carantinei: 'Polițiștii atrag încă o dată atenția cu privire la această problematică, respectarea măsurilor de carantinare/izolare, doar în acest weekend fiind identificate mai multe situații în care persoane față de care au fost dispuse aceste măsuri au încălcat legislația...'

Citește mai mult pe Monitorul de Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel