O sută de şoferi băuţi, prinşi zilnic de agenţii de poliţie

100 de şoferi băuţi pe zi în ultimele 7 zile. Acesta este bilanţul transmis de IGPR pentru perioada 7-13 decembrie.

"În cadrul acţiunilor, 35.289 de conducători de autovehicule au fost testaţi cu aparatele etilotest, etilometru sau drugtest. Astfel, 688 au fost depistaţi în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 19 sub influenţa substanţelor psihoactive. De asemenea, poliţiştii au identificat o persoană dată în urmărire, în municipiul Bucureşti şi au identificat un bun furat, în judeţul Galaţi", informează un comunicat al IGPR transmis, marţi, Agerpres. 

Totodată, în trei cazuri au fost depistate substanţe psihoactive şi au fost constatate 143 de infracţiuni de altă natură.

Poliţiştii au desfăşurat, timp de o săptămână, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi substanţe psihoactive, fiind testaţi peste 35.000 de conducători de autovehicule.

"În primele 11 luni ale anului 2020, numărul accidentelor rutiere în care au fost implicaţi conducătorii de vehicule aflaţi sub influenţa alcoolului a scăzut cu 23,6%, comparativ cu situaţia înregistrată în aceeaşi perioadă a anului 2019, numărul persoanelor decedate în astfel de accidente a scăzut cu 21,8%, iar numărul persoanelor rănite grav cu 27,4%", arată sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel