Urmărește emisiunea live


O sută de kilometri de piste pentru biciclete, în București. Când vor fi gata

Piste pentru bicicliști
Piste pentru bicicliști

Primăria Capitalei va demara în acest an lucrările de amenajare a celor 100 km de piste pentru biciclete,  a anunțat, joi, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava.

"Ne dorim ca pistele de biciclete să nu mai fie cele desenate și cele care nu au fost aprobate nici de Poliția Municipiului București, dar nici de cei care merg cu bicicleta. Să avem niște piste în adevăratul sens al cuvântului, integrate, nu cum sunt acum: segmente de piste care nu pot fi folosite de la un capăt la celălalt al orașului", a spus edilul în cadrul unei întâlniri cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

El a estimat că lucrările, care vor începe în acest an, nu vor dura mai mult de un an — un an și jumătate.

Cristiana Pașca Palmer a reamintit că, încă din 2014, Ministerul Mediului a alocat zece milioane de euro pentru o rețea de o sută de kilometri de piste în București, dar că lucrările nu au demarat încă.

"Banii sunt încă disponibili la Ministerul Mediului în anul 2016 și am vrut să știu care este stadiul lucărilor, unde se află dânșii cu progresul în această temă și să asigur că din partea noastră există tot sprijinul, astfel încât, sperăm, până la sfârșitul anului, aceste lucrări să înceapă", a arătat ea.

Ministrul a subliniat, de asemenea, că e important ca pistele noi să fie integrate în planul de mobilitate urbană durabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel