O sută de elefanţi, victime ale secetei în Botswana

O sută de elefanţi au murit în ultimele două luni în Parcul Naţional Chobe (nord), cel mai mare din Botswana, din cauza efectelor secetei resimţite în sudul Africii, au anunţat marţi autorităţile, scrie Agerpres după o relatare AFP.

Marea majoritate a animalelor au murit din cauza foametei, restul din cauza antraxului, o boala infecţioasă acută cauzată de sporii produşi de bacteria Bacillus anthracis, a declarat Ministerul Mediului într-un comunicat.

"Din cauza secetei actuale, elefanţii ingerează pământ atunci când pasc şi sunt expuşi bacteriei care provoacă antrax", a spus ministerul, adăugând că toate cadavrele elefanţilor vor fi incinerate pentru a evita îmbolnăvirea altor animale.

Ca şi restul ţărilor din sudul Africii, Botswana se confruntă cu o secetă severă agravată de încălzirea globală, care pune în pericol securitatea alimentară a populaţiei şi a animalelor sălbatice.

Autorităţile din Zimbabwe au anunţat luni că cel puţin 55 de elefanţi au murit de foame sau de sete în ultima luna în Parcul Naţional Hwange, cel mai mare din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel