O superbă sportivă va pierde medalia de la JO 2008. Cu ce au descoperit-o

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, joi, că atleta rusă Anna Chicherova va pierde medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice din 2008, la săritura în înălţime, după ce a fost descalificată pentru dopaj.

Astfel, rusoica în vârstă de 34 de ani va trebuie să înapoieze medalia acordată pentru clasarea pe locul trei. Chiar dacă va fi deposedată de bronzul din 2008, Chicherova rămâne cu medalia de aur cucerită în 2012, la Londra, conform Mediafax.

Săritoarea în înălţime este una dintre cei 98 de sportivi afectaţi de decizia CIO de a reanaliza probele de dopaj prelevate sportivilor la JO de la Beijing şi Londra. "Ca parte a procesului de reanaliză a probelor antidoping prelevate sportivilor la ediţiile trecute ale Jocurilor Olimpice, anunţăm că Anna Chicherova a fost descalificată de la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008", se arată în comunicatul CIO.

Membră a Russian Army Athletics Club, Anna Chicherova a fost testată pozitiv cu Turinabol, un steriod anabolizant. A mai fost reanalizată şi o probă de urină prelevată la Jocurile Olimpice de la Londra, unde Chicherova a cucerit medalia de aur, dar aceasta a fost declarată curată, conform oficialilor CIO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel