O singură tabără şcolară rămasă funcţională la nivelul județului Vrancea

O singură tabără şcolară din cele trei care figurează în actele Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport (DJTS) Vrancea mai este funcţională în prezent în judeţul Vrancea, respectiv Centrul de Agrement de la Gălăciuc, potrivit reprezentanţilor instituţiei. 

"Scriptic avem trei tabere, faptic două, funcţională este una singură, Centrul de Agrement de la Gălăciuc. Tabăra de la Soveja nu mai există. În timp s-a dărâmat tot ce era acolo, iar terenul aparţine UAT Soveja. La Coteşti, tabăra este în conservare. Încercăm să o dăm autorităţilor locale. Am încercat de cel puţin trei-patru ori să cerem bani de la minister, dar din cauza deselor schimbări ale guvernelor, s-au anulat de fiecare dată acţiunile noastre", a declarat, miercuri, directorul DJTS Vrancea, Daniel Gongu.

Potrivit acestuia, doar 244 de locuri de cazare din tabăra de la Gălăciuc sunt disponibile pentru elevi şi tineri, iar reabilitarea taberei de la Coteşti ar însemna alte circa 50-60 de locuri de cazare în Vrancea.

"La Gălăciuc avem în prezent 244 de locuri de cazare. La Coteşti, dacă s-ar renova complexul, s-ar putea caza circa 50-60 de persoane, deci am ajunge la un total de circa 300 de locuri de cazare. Ar fi nevoie de cel puţin un milion de euro pentru a se aduce la un stadiu cât de cât satisfăcător", a precizat Daniel Gongu.

Anul acesta, Centrul de Agrement de la Gălăciuc a găzduit peste 330 de copii şi însoţitorii acestuia, beneficiari ai taberelor sociale finanţate de Ministerul Tineretului şi Sportului, dar şi alte activităţi, precum Tabăra naţională de etnografie şi dansuri tradiţionale, la care au participat 118 copii şi tineri, împreună cu însoţitorii acestora sau Concursul naţional "Infoeducaţie 2019", la care au participat peste 240 de elevi şi însoţitorii acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel