O școală, un spital și alte clădiri civile au fost făcute una cu pământul de forțele președintelui Bashar al-Assad sprijinite de Rusia

În ultima lună mai multe obiective civile din privincia siriană Idlib au fost lovite de forțele loiale președintelui Bashar al-Assad, conform unui raport al Amnesty International, citează The Guardian.

Rachetele care au vizat o școală din Sheikh Idriss, pe 26 martie, au ucis un băiat de 10 ani și au rănit încă doi copii, au afirmat lucrătorii medicali, deși nu există obiective militare în vecinătatea școlii.

Un alt atac la Saraqeb pe 9 martie a lovit spitalul Al-Hayat, o bancă de sânge și o Unitate de Primiri Urgențe, care a dus la închiderea temporară a spitalului.

Raportul a fost compilat folosind zeci de mărturii martor și analiză a dovezilor video, informațiilor sursă și imaginilor prin satelit, a spus Amnesty.

"Guvernul sirian continuă să arate totală nerespectare a legilor războiului și a vieților civililor", a spus organizația.

Ultimul bastion al opoziției

Provincia Idlib, situată la granița cu Turcia din nord-vestul Siriei, este ultimul bastion de opoziție majoră din țară. Populația a fost forțată să se retragă în această zonă, astfel că numărul locuitorilor provinciei a crescut de la 1 milion la aproximativ 3 milioane de persoane.

Un acord de încetare a focului pentru salvarea lui Idlib de la un atac al lui Assad, susținut de Rusia, a fost intermediat în septembrie, evitând una dintre cele mai grave crize umanitare în războiul de opt ani din Siria.

Cu toate acestea, armistițiul a fost amenințat semnificativ din ianuarie, când grupul islamist Rebel Hayat Tahrir al-Sham a preluat controlul asupra zonei de la forțele de luptă mai moderate.

În ultimele săptămâni raidurile zilnice și bombardamentele de artilerie asupra Idlib s-au concentrat asupra zonelor de-a lungul autostrăzii strategice M5, care se întinde de la Damasc la Alep, și este una dintre principalele rute comerciale ale țării. Cel puțin 170 de civili au fost uciși și alte mii au fost strămutați de luptele recente, potrivit Monitorului Conflictelor.

Bombardamente zilnice

"Bomba cade în fiecare zi, Sunt lansate atât de regimul Bashar al-Assad cât și de Rusia", a declarat Sara Akhtib, student la universitatea Idlib, pentru The Guardian. "Am auzit zgomotul avioanelor în fiecare zi și mă ascund în casă. Urăsc asta", a mai spus el.

"Nu avem unde să mergem decât dacă Turcia va permite refugiaților și nu știu dacă vor face asta", a mai spus Sara Akhtib.

La începutul acestei luni, SUA au acuzat Rusia și guvernul sirian că sunt responsabile pentru escaladarea violențelor în Idlib.

Vezi și: SIRIA, după opt ani de bombardamente. Distrugeri masive, imagini de groază 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel