O româncă din Ismail a povestit clipele de groază de noaptea trecută: Am stat numai în rugăciune! / Etnicii români de aici își doresc să-și crească copiii în pace

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Natalia Ursu, o româncă din orașul Ismail, care a fost atacat cu drone de Federația Rusă noaptea trecută, a povestit momentele de groază prin care au trecut locuitorii.

Natalia Ursu, o româncă din orașul ucrainean Izmail, care în cursul nopții trecute a fost lovit de dronele Federației Ruse, a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, unde a povestit clipele de groază prin care au trecut locuitorii din zonă.

„Am stat în rugăciune, în coșmar și frică. Ismailul, care de la începutul războiului până în prezent era un important adăpost pentru persoanele strămutate din alte regiuni, s-a transformat peste noapte într-un loc nesigur. Ne-am trezit cu o bubuitură care a zguduit pereții casei în care locuiesc, am înțeles că trebuie să fac ceva, am ieșit în curte, iar acolo am înțeles că tot nu sunt în siguranță și am ieșit în câmp, fiindcă stau alături de un câmp. Se vedeau toate exploziile acelea.

Pe deasupra casei mele zburau dronele cu un zgomot teribil, pe care nici nu-l pot descrie. Mi-am dat seama că ele se deplasează spre port. Apoi au urmat exploziile“, a povestit românca din Ismail.

CITEȘTE ȘI       -         Chirieac, avertisment pentru România: Mare pericol! Nu-i o poveste! ”Război la graniţă” nu mai e o metaforă. Acum e chiar pe Dunăre, despre ce vorbim?

Ce își doresc românii din Ucraina

Natalia Ursu a spus și care este poziția etnicilor români din regiune față de războiul dintre Ucraina și Federația Rusă.

„E greu de descris emoțiile. Oamenii sunt foarte speriați și chiar și eu nu știam ce să fac pentru a fi în siguranță. Unii spuneau că s-au ascuns în beciuri, alții au ieșit la marginea satului, crezând că așa vor fi în siguranță.

Am fost preveniți că e posibil să fie un atac la Ismail. Stăm neliniștiți, speriați. Stăm numai cu rugăciune la Bunul Dumnezeu! Vă spun sincer, etnicii români din această zonă nu-și doresc decât să fie pace, să-și crească copiii în pace“, a spus Natalia Ursu la Antena 3 CNN.

CITEȘTE ȘI      -      Nou atac cu drone la granița României. Contraamiralul de flotilă Constantin Ciorobea a spus cum ar putea reacționa NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel