O regizoare de filme a fost condamnată după ce a obținut 38.000 de euro prin șantaj

Sursă: Captură Poliția Română
Sursă: Captură Poliția Română

O femeie de 45 de ani, producător și regizor de filme, încearcă să scape de pedeapsa primită pentru că a obținut 38.000 de euro prin șantaj. 

Magdolna Cecilia Eross a fost condamnată, pe 25 iulie 2019, la 3 ani de închisoare cu executare. Ea a mai fost obligată la plata sumei de 37.805 lei și 29.500 euro, reprezentând daune materiale.

Femeia, care are profil pe site-ul IMDB în calitate de regizor și producător de filme, a obținut prin șantaj 38.000 de euro de la o femeie din județul Alba.

Totul s-a întâmplat în urmă cu opt ani, dat dosarul penal a ajuns în instanță în 2017. Magdolna Cecilia Eross a fost condamnată în lipsă, iar hotărârea a rămas definitivă prin neapelare.

Regizoarea a fost dată în urmărire naţională şi internaţională și, într-un final, găsită şi închisă.

La mai bine de la doi ani de la pronunțarea hotărârii, Magdolna Cecilia Eross a formulat apel - se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia, din 9 noiembrie 2021, scrie Adevărul.

Cum a obținut 38.000 de euro prin șantaj 

Rechizitoriul întocmit de procurori arată că, în perioada decembrie 2012 - iunie 2013, victima a corespondat cu un bărbat care se dădea drept clarvăzător. Acesta din urmă i-a sugerat femeii să depună bani la două biserici, pentru copilul ei, dacă voia ca micuțul să fie ferit de suferințele ce ar urma în eventualitatea unui divorț al bunicii. 

'Clarvăzătorul' cunoștea detalii despre divorțul părinților victimei, fără să fi purtat anterior o conversație. 

În ianuarie 2013, așa zisul 'clarvăzător' ar fi suferit un accident de circulație și ar fi fost internat într-o clinică de ortopedie din Viena. Femeia i-a trimis 2.000 de euro, împrumut, pentru intervențiile chirurgicale. În martie 2013,  femeia din Alba a trimis 1.700 de euro către 'asistenta' bărbatului, Magdolna Cecilia Eross. Ulterior, 'clarvăzătorul' a spus că va veni în Sibiu pentru a restitui suma de 2.000 de euro, dar nu a mai făcut-o. 

'În perioada octombrie – noiembrie 2014, profitând de credulitatea şi starea emoţională deosebită a persoanei vătămate, inculpata E. M. C. i-a prezentat acesteia, prin intermediul email-urilor, diverse scenarii implicând copiii lor, în sensul producerii unor consecinţe grave pentru aceştia, cu referire chiar la decesul lor, fapt ce a condus la remiterea în mai multe tranşe a sumei de 38.000 euro, pentru a nu se produce cele prezise. Astfel, în luna octombrie 2014, persoana vătămată a primit un e-mail semnat, în care i se comunica că au expirat cele 90 de zile de la primul e-mail transmis şi va începe războiul împotriva sa şi a fiului ei. Inculpata s-a declarat ,*asistenta domnului I. până la moartea sa*, moarte care a survenit în timpul călătoriei acestuia spre Sibiu', se precizează în hotărârea de la Judecătoria Alba Iulia, conform sursei citate.

Regizoarea de film a transmis într-un mail, în 2014, că bărbatul a fost implicat într-un accident mortal și, pentru că mașina împrumutată din Polonia nu era asigurată, trebuia să se achite suma de 38.000 de euro. Victima a trimis suma, o parte provenind dintr-un credit bancar. Dat fiind faptul că șantajul și amenințările nu s-au oprit, victima a depus plângere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel